Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-23 18:40:00

Berki a legjobb időpontban jelentkezett be Tarlós helyére?

Nincs vesztenivalója Berki Krisztiánnak, aki az időpontot is ügyesen választotta meg – ezt mondta a Budapesti Metropolitan Egyetem docense az ATV start című műsorban azzal kapcsolatban, hogy pár napja a médiaceleb is bejelentkezett Budapest főpolgármesterének. Perlaky-Papp József szerint a celebeknek mindenképpen előny az ismertségük, és minden bizonnyal az ilyen helyzeteket is saját maguk építésére használják fel.

Az utóbbi időben egyre több olyan személy tűnt fel a politikában, akiket eredetileg más területről ismerhetnek az emberek. Ilyen például a televíziós Klausmann Viktor, aki Gyöngyös polgármesterének, illetve Puzsér Róbert is, aki Budapest főpolgármesterének jelentkezett be. Ez utóbbi posztot pár napja Berki Krisztián (nem összekeverendő a sportteljesítményéről híres olimpiai bajnok magyar sportolóval) is megcélozta, aki a Wikipédia szerint magyar médiaceleb, reality-show szereplő és volt labdarúgó. Ezzel kapcsolatban a Budapesti Metropolitan Egyetem docense elmondta, ezeknek az embereknek reputációjuk, vagyis hírnevük van, azt pedig sok pénzbe kerül felépíteni.

Hogy egy ismert sportolót érhet-e hátrány egy ilyen helyzetben, mint például Vári Attilát, aki kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázóként jelentkezett be Pécs vezetésére a Fidesszel a háta mögött, Perlaky-Papp József úgy felelt, hogy egy sportoló esetében mindig kérés mit kezd az életével a sport után. A szakember szerint már az bizalmat jelent, ha valakit „ismerünk”, vagy személye ott van a „világunkban”, a kampányban viszont bizonyítani kell, hogy alkalmasak is a posztra, az ugyanis nem jön automatikusan.

Perlaky-Papp szerint nem érdemes azon csodálkozni, hogy több olyan szereplő van a politikában, akik más területen szereztek nevet maguknak. Donald Trump esetében például hozzátette, hogy a jelenlegi amerikai elnök sikeres üzletember volt, és onnan könnyebb „átkonvertálni” ezt az ismertséget. Majd emlékeztetett: egy sorozatszínész és annak pártja nyert Ukrajnában is az elnök- majd parlamenti választáson. Berki Krisztián esetéhez hozzáfűzte: legfontosabb vagyona az ismertsége, amelyet címlapokkal tarthat fent. Szerinte vesztenivalója sincsen a médiacelebnek, aki egyébként az időpontot is ügyesen választotta meg.

atv.hu

További belföldi híreink