Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-20 19:05:00

Megmenekült a kivágástól a Szentendrei úti fák egy része

Megmenekült a kivágástól a Szentendrei úti fák egy része. Egy útépítés miatt, több, mint 60 fát vágtak volna ki, de végül a kerület vezetése megígérte, hogy csak a már korábban engedélyezett fákat vágják ki.

Olvasói levél hívta fel az Indexes újságírók figyelmét arra, hogy a Szentendrei úton a fák törzsét szürke festékcsíkkal jelölték meg. Ők utánajártak, és a helyszínen azt látták, hogy a Mátyás király útjától a Pünkösdfürdő utcáig idősebb fák állnak, törzsükön a szürke csík. 62 fáról van szó, ezeket vagy az állapotuk, vagy az útépítés miatt, de kivágásra ítélték.

Ezután pénteken újabb cikk jelent meg, az Index megmentett 37 fát a Szentendrei úton.


Óbuda ugyanis közleményt adott ki az ügyben, arról, hogy csak a korábban engedélyezett fákat vágják ki, mert a kerület polgármestere beszélt a BKK szakembereivel.

Ezek után a BKK is kiadott egy közleményt, miszerint a felújítás július 22-én kezdődik, és hogy a felújítás területére eső, de az útfelújításban nem érintett 36 fát még átvizsgálnak annak érdekében, hogy minél kevesebbet vágjanak ki.

"Azért akarták az egészséges fákat is kivágni, hogy gyorsítsák a nagyon sokat csúszó beruházás befejezését" - ez már az MSZP-s képviselő véleménye, aki nem bízik Bús Balázs polgármester szavában a fák védelmével kapcsolatban.

"Figyelemmel fogjuk kísérni a beruházás minden egyes pillanatát, dokumentálni fogjuk, és ha bármikor hozzáérnek, bármilyen fához, ami nem beteg vagy nincs rá kivágási engedélyük, akkor azonnal megtesszük a bejelentéseket" - tette hozzá Kiss László, MSZP-s önkormányzati képviselő.

A harmadik kerületben a római parti fák sora is kérdéses, itt a civilek ismét összefognak a védelem érdekében. Vasárnap délelőttre közös evezésre hívják az érdeklődőket, így akarják felhívni a figyelmet a problémára.

A csoport egyébként, ahogy már korábban híradónk is beszámolt róla azt is szeretné elérni, hogy a Duna ezen részén ne csak térdig mehessenek be a vízbe, hanem lehessen strandolni is.

atv.hu

További belföldi híreink