Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-19 14:17:00

Závecz: 50 százalék fölött a Fidesz, 17-en a DK a biztos szavazók körében

A Závecz Research honlapján közölt júliusi pártpreferencia-adatok szerint a Fidesz a teljes népesség körében 32, a biztos szavazó pártválasztók körében pedig 51 százalékon áll.

Závecz: 50 százalék fölött a Fidesz, 17-en a DK a biztos szavazók körében

A második legnagyobb politikai erőnek továbbra is a DK tűnik – Gyurcsány Ferenc pártja a teljes népesség körében 10, a biztos szavazó pártválasztók között 17 százalékon van.

Tovább tart a Jobbik és az MSZP mélyrepülése. Előbbi a teljes népesség körében 6, a biztos szavazóknál 8 százalékon áll, az utóbbi a teljes választókorú népességnél 5, a biztos szavazók körében 7 százalékon áll.
Most vasárnap szintén parlamenti párt lenne a Momentum, amely a teljes választókorú népesség körében 5, a biztos szavazó pártválasztóknál 7 százalékon áll.

Ami a májusi EP-választáson 5 százalék alatt végzett pártokat illeti, közülük a Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk Mozgalom rendelkezik érdemi támogatottsággal: a teljes választókorú népesség körében mindkét párt 2, a biztos pártválasztóknál 3 százalékon áll.

Az LMP és a Párbeszéd helyzete továbbra is drámai: az előbbi mind a teljes népesség, mind a biztos szavazók körében 2, az utóbbi mindkét csoportba 1 százalékon áll.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink