Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-19 19:03:00

Várják az igazi strandidőt a Balatonon

Nagyon várják a jó időt a Balatonon - nem csak azok, akik nyaralni mennek, hanem a vendéglátók is. Az utóbbi két hét időjárása ugyanis a strandok és a büfék forgalmán is érezhető volt. A hűvösebb időben kevesebb volt a fürdőző. A múzeumok viszont jól jártak: a strandolás helyett sokan inkább kiállításokat néztek.

 

 

Július első két hetének időjárása inkább a szeptembert idézte, mint az igazi nyarat, de mára fordult a kocka. A keszthelyi strandon már sokan voltak, akik fürödtek.

"Az elmúlt pár hét az igen mostoha volt, de szerencsére már most ideért a jó idő, úgyhogy mi is reggel óta a gyerekekkel itt vagyunk a strandunk és amíg lehet, addig fürdünk" - mesélte Tóth Csaba.
 
A strand forgalmán is meglátszott a kedvezőtlen időjárás.

"A sétálók vették birtokba a strandot. Annak ellenére is, hogy nekünk van ez fűtött vizű medencénk hátul, és hiába esett le a víz hőfoka, azért azt tudták volna használni, de a hőmérséklet nem volt a strandoláshoz elég meleg, úgyhogy nagyon várjuk már, hogy érkezzen a jó idő. Reméljük, hogy a víz is hamar felmelegszik és megtelik a strand" - nyilatkozta Vinczéné Polgár Andrea, Keszthelyi Városi Strand vezetőhelyettese.

A parti büfék, vendéglők is megérezték az hűvös időt.

"Alig volt vendég, gyakorlatilag a túlélésért küzdöttünk. Igazából alig vártuk, hogy jó idő legyen. Bízunk benne, hogy most az időjárás mellénk áll, és kitart. Holnap huszadika, onnantól gyakorlatilag egy hónap a főszezon" - mondta Gémesi Gábor üzletvezető.

Sokan vették viszont az irányt a múzeumok, kiállítások felé. Keszthelyen ebből bőven akad.

"Megfigyelhető az, hogy ha rosszabbá válik az idő, akkor nem a strandra mennek az emberek, hanem a kulturális programokat részesítik előnyben és ilyenkor járják be a várost, a különböző múzeumokat megtekinteni" - nyilatkozta Csendes Mária, a Cadillac-múzeum múzeumvezetője.

A hétvégére már jelentősen változik a helyzet, hiszen a meteorológusok előrejelzése szerint árnyékban is 30 fok feletti csúcshőmérsékletek várhatók.

atv.hu

További belföldi híreink