Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-19 11:33:00

Torokszorító: a 80 éves Marika néni életében először nyaralni ment

Zaveczki Tibor Miskolcon él. 35 éves és alapvetően vendéglátósként dolgozik. A szabadidejét pedig azzal tölti, hogy másoknak segítsen. Saját pénzből, segítség nélkül. A Heti Napló riportjából az is kiderül, hogyan.

Torokszorító: a 80 éves Marika néni életében először nyaralni ment

Lassan 3 millióan látták a Facebookon azt a kisfilmet, ahol a kívánság csapata újra találkozik Marika nénivel, azzal az idős hölggyel, akinek az egyetlen kívánsága az volt, hogy elvihesse strandolni az unokáját, akit a többi unokával együtt szinte születésük óta nevel, mert a szülők lemondtak a gyerekekről. Marika néni 80 éves, és még sosem hagyta el több napra az otthonát, Tibike, a kisunoka pedig sosem volt még a Balatonon.

Amikor Marika néniék hazaértek a nyaralásból, egy új otthonban találták magukat. Tibi ugyanis, amíg Marika néniék a Balatonon nyaraltak, elintézte, hogy a tudtuk nélkül, titokban felújítsák a házukat.


Bettina és Sándor. Ők a csapat másik fele, ők forgatják a kisfilmeket azokról az alkalmakról, amikor teljesítik egy-egy gyerek kívánságát. Azt mondják, az a legjobb az egészben, hogy egyetlen egy megrendezett pillanat sincs a filmekben, mindent úgy vesznek fel, ahogyan az valójában történik. Rengeteg levelet kapnak, az elmúlt két hétben 3 ezer kívánság érkezett hozzájuk, így egyre nagyobb a felelősség is, mindegyiket ugyanis nem tudják teljesíteni. Amikor elkezdték, még ők se gondolták, hogy ennek ekkora sikere lesz.

Marika néniékhez pedig folyamatosan érkeznek amúgy az adományok. A 80 éves asszony Parkinson-kórban szenved, a legnagyobb félelme az, hogyha vele történik valami, akkor mi lesz az unokákkal. A nagymamájukon kívül ugyanis senkire nem számíthatnak.

Marika néni unokája focista szeretne lenni, és hát A kívánság csapata nem tudott kibújni a bőréből, rögtön elintéztek neki egy látogatást Diósgyőrbe. Tibikének Benczés Miklós, a klub regionális vezetője felajánlott egy egyhetes focitábort.

És hogy Tibikééken kívül kiknek segített a kívánság csapata eddig? Például egy 10 éves kislány kívánságát valósították meg, akinek az volt a legnagyobb álma, hogy egy igazi étteremben ebédelhessen. Egy beteg kisfiúnak összehozták, hogy találkozhasson a kedvenc focistájával, Gera Zolival. Petikét, a nehéz sorsú kisfiút, aki nevelőszülőkhöz került, pedig a Hungaroringre vitték el.

atv.hu

További belföldi híreink