Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-19 13:08:00

Szakad a pesterzsébeti ellenzék, a Momentum nem támogatja a Jobbik jelöltjét

Ugyan eddig a Momentum a jobbikos Bencsik János polgármesterjelöltségét támogatta Pesterzsébeten, úgy döntöttek, mégis a baloldali pártok indulóját támogatják – értesült az Azonnali.

Szakad a pesterzsébeti ellenzék, a Momentum nem támogatja a Jobbik jelöltjét

A szocialisták pénteken délelőtt küldtek közleményt arról: Balog Róbertet támogatják az ellenzéki pártok. Balog Róbert a FŐTÁV Zrt. egyik vezetőjeként, évtizedes vállalati vezetői tapasztalattal a háta mögött személye garancia Pesterzsébet kiszámítható, emberközpontú, fejlődésre összpontosító jövőjére” – írták. A közleményt az MSZP-n kívül a Párbeszéd, a DK, az LMP és a Momentum jegyezte. Utóbbi párt támogatása pedig már csak azért is számít új fejleménynek, mert a Momentum két hete még azt közölte: a jobbikos Bencsik Jánost szeretné összellenzéki jelöltnek.

A lap megkereste Bencsik Jánost, akit meglepett a bejelentés híre. „Ez nekem teljesen új információ. Én a Jobbik-Momentum közös polgármesterjelöltjének tekintettem magam eddig a percig” – mondta.

Mint mondta, a Jobbik és az ellenzéki pártok eddig közösen egyeztettek, nekik senki nem szólt, hogy az egyeztetések véget értek volna.

Bencsik arról beszélt, még nem tekinti lezártnak az ügyet, az is elképzelhető, hogy visszalép Balog javára, de az is, hogy elindul a kerületben.

Meg van lepve

„Meg vagyok lepve, hogy meg vannak lepve” – nyilatkozta Hajnal Miklós, a Momentum országos elnökségének tagja. Elmondta, információja szerint a momentumos Bedő Dávid egyeztetett az illetékes jobbikos tárgyalópartnerrel a héten a kérdésről. És hogy a Momentum miért változtatott az álláspontján? A Bencsiket támogató bejelentésük után a helyi szervezetükkel is egyeztettek a kérdésben, és a többi párttal is, és úgy látták, hogy az ő preferenciájuk Balog Róbert jelöltsége volt, ezért döntöttek úgy, hogy változtatnak a korábbi álláspontjukon.

Az Azonnali az ügyben kereste Bedő Dávidot is, aki arról beszélt: Pesterzsébet kapcsán volt egy kommunikációs félreértés, ami nem világos számára, hogyan következett be, de meg fogják beszélni az ügyet a Jobbikkal.

atv.hu

További belföldi híreink