Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-19 20:49:00

Márki-Zayék miatt borul az ellenzéki összefogás Szolnokon?

A helyi pártszervezetek a Momentum kivételével Radócz Zoltánt szeretnék indítani, a Momentum, az országos Jobbik vezetésének támogatásával, illetve az MMM pedig Lukácsi Katalint.

Márki-Zayék miatt borul az ellenzéki összefogás Szolnokon?

Csütörtökön közös sajtótájékoztatót tartott Szolnokon a helyi MSZP, DK, Jobbik és LMP, ahol bejelentették, hogy szervezeteik megállapodást kötöttek a 2019-es önkormányzati választáson történő együttműködésről, a megállapodás értelmében a pártok közös jelöltet állítanak mind a 12 egyéni választókörzetben, valamint közös ellenzéki polgármesterjelölt, az MSZP-s Radócz Zoltán indul a leköszönő Szalay Ferenc posztjáért, írja a 24.hu. Közben viszont Márki-Zay Péter mozgalmában politizáló Lukácsi Katalin is bejelentkezett a jelöltségért.

Idén márciusban a Szolnoki Többség nevű ellenzéki pártokat tömörítő szervezet egyik ülésén felvetődött, hogy Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) prominense lehetne a közös polgármesterjelölt. A portál azt írja, július 14-én azonban a helyi jobbikosok megtudták a pártközpontból, hogy a Jobbik országos elnöksége is Lukácsi Katalinban lát fantáziát, akárcsak a helyi Momentum.

Tehát a helyi pártszervezetek a Momentum kivételével Radócz Zoltánt szeretnék indítani, a Momentum, az országos Jobbik vezetésének támogatásával, illetve az MMM pedig Lukácsi Katalint.

„Nem tartom szerencsésnek, hogy valaki belső folyamatokat tár a nyilvánosság elé, amíg nincs megállapodás”

– mondta Lukácsi Katalin a 24.hu-nak. Hozzátette, hogy amennyiben meglesz a megállapodás, közös sajtótájékoztatón jelenti be a Szolnoki Többség az ellenzéki polgármesterjelöltet, azonban ennél többet nem szeretett volna elárulni.

"Itt akár az önfeloszlatásig is elmehetnek a helyi szervezetek” – mondta Györfi Mihály, a szolnoki MSZP elnöke a portálnak, arra a felvetésre, mi lenne, ha Lukácsi elindulna. Ezt Galló György, a helyi Jobbik vezetője nem erősítette meg, de azt mondta: A szolnoki Jobbik csak egy szolnoki születésű és Szolnokon élő jelöltet tud támogatni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink