Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-19 18:11:00

Lemigránsoztak és megvertek négy fiatalt a Balaton Soundon, focisták is lehettek az elkövetők között

A portaszolgálat emberei nem akartak segíteni.

Lemigránsoztak és megvertek négy fiatalt a Balaton Soundon, focisták is lehettek az elkövetők között

Származásuk miatt verhettek össze egy egyiptomi, vietnami és magyar származású fiatalokból álló társaságot Zamárdiban, írja a 24.hu

A külföldi fesztiválozók a Balaton Soundon szórakoztak, amikor egy szóváltás után agyba-főbe verte őket egy nagyobb társaság. A portálnak nyilatkozott az egyik sértett.

"Megálltam az öcsém mellett és kiabáltam a balhézóknak, hogy hagyják békén őket, de három gyerek egyből nekem ugrott. Már a földön voltunk, de akkor is ütöttek, rúgtak minket, ahogy csak bírtak. Nekem az orrom tőrt el, az öcsémnek több öltéssel varrták össze a bőrt a szeme alatt. Az öcsém egyik haverja véletlen rálépett az egyikük lábára, vagy meglökte, de nem ez volt a valódi ok. Biztos vagyok abban, hogy rasszista indíttatású volt a dolog.

Végig olyanokat kiabáltak nekünk, hogy köcsög külföldiek. A velünk lévő vietnami srácot leköpték, és azt ordították neki, hogy köcsög kínai. Olyan is volt köztük, aki migránsozott”


A megvert fiatalok a történtek után bementek a siófoki kórházba, majd miután ellátták sérüléseiket, hajnalban a rendőrségen feljelentették támadóikat.

A fiatalok még visszamentek az örsről a fesztiválra, hogy beszéljenek a portaszolgálat embereivel, de ott azt a választ kapták, hogy

ugye nem gondolják komolyan, hogy bármelyik biztonsági őr kockáztatja a testi épségét értük egyedül?

A támadókat mégis sikerült beazonosítani, a fiatalok elmondása szerint harcművészetet űző fiatalok és focisták is voltak közöttük.

A 24.hu megkereste a fesztivált szervező Sziget Zrt. sajtóosztályát, hogy miért nem segített a bajba jutott társaságnak a biztonsági őr, ők későbbre ígértek választ. Az ügyben eljáró Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságtól Orbán Zoltán szóvivő azt közölte, a Siófoki Rendőrkapitányság négy fiatalkorú gyanúsított ellen folytat eljárást csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt. A budapesti gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

atv.hu

További belföldi híreink