Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-19 17:39:00

Karácsony Gergely levelet írt az ellenzéki EP-képviselőknek

A főpolgármester-jelölt üdvözli, hogy létrejött egy kerekasztal az Európai Parlamentben.

Karácsony Gergely levelet írt az ellenzéki EP-képviselőknek

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt a Facebookon tett közzé egy levelet, amelyet a magyar ellenzéki EP-képviselőknek címzett. A Párbeszéd politikusának írását változtatás nélkül közöljük.

"Kedves változást akaró, ellenzéki magyar EP-képviselők!

Rendkívül örvendetes, hogy a minap – félretéve véleménykülönbségeiteket – kerekasztalt hoztatok létre az Európai Parlamentben, hatékonyabb fellépést kínálva a magyar polgároknak szakpolitikai és egyéb kérdésekben.
Ellentétben ugyanis a Fidesz hazugságaival, az EU igenis a magyar állampolgárok érdekeit szolgálja, a magyarországi demokrácia és jogállamiság védelmét, hazánk gyarapodását segíti elő.
Rendszeres konzultációitok nyomán bizonnyal sikerül előrelépést elérni az európai Magyarországot, a magyarokat, a budapestieket érintő ügyekben, hogy megvalósuljon a közös cél: mindennapi életünket ne a hatalom emberei irányítsák, hanem az emberek hatalma határozza meg.

Fontos kérdés például, hogy az EU közvetlenül a városoknak juttasson több, jelentősebb forrást. Erre Magyarország esetében különösen nagy szükség van, hiszen tudjuk, hogy az EU-s pénzek jelentős része most haveri zsebekben landol, eltűnik Orbánék, Tiborczék, Mészárosék szemünk előtt zajló, spontán lopásainak következtében.

A városok közvetlen EU-s támogatására korlátozott mértékben már most is léteznek mechanizmusok: mi, Zuglóban tavaly 1,5 milliárd forintot nyertünk az Európai Bizottságtól szociális lakásépítésre. Ezt a gyakorlatot szeretném ősztől fővárosi szintre emelni és kiterjeszteni, s ehhez óriási szükség van rátok, ellenzéki magyar EP-képviselőkre, a ti odaadó és kemény munkátokra.
Számos ötletem és elképzelésem van, amelyeket már most szeretnék veletek megvitatni, ezért a következő hetekben egyeztetést kezdeményezek veletek. Addig is: jó munkát, hatékony képviseletet kívánok nektek!
Hajrá, magyar ellenzéki EP-kerekasztal! Hajrá, Budapest!"

atv.hu
Ajánlom

További belföldi híreink