Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-19 14:11:00

Brutálisan kiakadt a DK az Orbán-kormányra

Egy főorvos szabadságra ment, ezért bezárt a Békés Megyei Központi Kórház gyulai bőrgyógyászati fekvőbeteg osztálya - írja a Népszava. A KSH szerint az egészségügyi dolgozók 5%-a hiányzik, míg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint ez inkább 10-15%, közben újra átlépte a kórházak kifizetetlen adóssága a 40 milliárd forintot, a kormány pedig továbbra is kevesebbet költ egészségügyre, mint az uniós átlag fele.

Brutálisan kiakadt a DK az Orbán-kormányra

„Egy olyan ország lettünk, ahol ha egy orvos szabadságra megy, bezár egy kórházi osztály, ahol ha meghal egy másik orvos, akkor felborul a főváros érsebészeti ügyelete, ahol ha dolgozókat vesz fel az IKEA, eltűnnek a kórházakból az ápolók” – írja közleményében a Demokratikus Koalíció. A DK szerint a működésképtelenség határára sodorta az országot az Orbán-kormány.

Egy felelős kormány - amellett, hogy soha nem juttatta volna ilyen helyzetbe az országot - most kihirdetné az egészségügyi válsághelyzetet, kifizetné a kórházi adósságokat és azonnali béremelésbe kezdene az ágazatban – állítja a párt.

A DK szerint a kormány felelőtlenségét nem a VIP ellátást kapó fideszes képviselők, hanem a becsülettel dolgozó magyarok fogják megfizetni, amikor nem jutnak időben ellátáshoz. Azoknak az életét, akik most esélyt sem kapnak a gyógyulásra, már a kormány bukása sem fogja visszahozni, de a fideszesek felelősségét nem fogjuk elfelejteni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink