Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-18 17:06:00

A MOB együttműködési megállapodást kötött az Orosz Olimpiai Bizottsággal

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) együttműködési megállapodást kötött az Orosz Olimpiai Bizottsággal (OKR), az erről szóló szerződést csütörtökön a két szervezet elnöke, Kulcsár Krisztián és Sztanyiszlav Pozdnyakov írta alá.

A MOB együttműködési megállapodást kötött az Orosz Olimpiai Bizottsággal

A párbajtőrvívóként világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar sportvezető kiemelte: a két szervezet baráti kapcsolata több évtizedes múltra tekint vissza, a jövőben ezekre az alapokra építve igyekeznek majd még több ponton összekapcsolódni a munka gyakorlati részében.

Kulcsár Krisztián hangsúlyozta: ha van ország, amelynek olimpiai családjával érdemes ilyen szoros partnerséget kialakítani, az az orosz.

"A világ egyik vezető, ha nem mindjárt a legerősebb olimpiai csapata az orosz, hiszen az erőviszonyokat tekintve a legtöbb sportágban meghatározó szerepet tölt be"

- mondta Kulcsár, aki hozzátette, a most kötött megállapodásnak köszönhetően a magyar sportági szakszövetségek a MOB közreműködésével és segítségével programokat dolgozhatnak ki az orosz testvérszövetségekkel.

"Ez lehet közös edzőtábor a versenyzőknek, edzők továbbképzése vagy éppen bíróküldés. Nagy lehetőség nyílik meg ezzel a magyar olimpiai csapat előtt, bízom benne, sokat profitálunk belőle" - nyilatkozta a MOB első embere, egyúttal közölte, mindez nem egyoldalú kapcsolat lesz, hiszen nemcsak kapni, hanem adni is tudnak. "Vannak olyan sportágak, amelyekben ők is tudnak tanulni tőlünk".

Sztanyiszlav Pozdnyakov - aki az Európai Vívószövetség elnökeként hivatalos minőségben is Budapesten tartózkodik, méghozzá a BOK Csarnokban zajló világbajnokságon - hangsúlyozta: a versenyzők és edzők jövőbeni közös munkája mellett más területeken is képesek az együttműködésre.

"A sportadminisztráció terén, valamint a sporttudományokban és a nagy sportrendezvények megszervezésében szerzett tapasztalatainkat is meg tudjuk osztani a magyar sportvezetőkkel" - tette hozzá a kardvívásban négyszeres olimpiai és tízszeres világbajnok Pozdnyakov.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink