Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-17 10:55:00

Hogyan szavazott tegnap a Fidesz? – Gréczy súlyos mondatai

A Demokratikus Koalíció frakciószóvivője szerint mindegy, hogyan szavazott a Fidesz, a lényeg, hogy mi Ursula von der Leyen programja.

Hogyan szavazott tegnap a Fidesz? – Gréczy súlyos mondatai
Fotó: MTI

„A Fidesz arról beszél, hogy nélkülük, az ő szavazataik nélkül nem lenne az Európai Bizottság elnöke Ursula von der Leyen. Pedig teljesen mindegy, hogyan szavaztak Orbán brüsszeli emberei. Részben azért, mert Orbán szerint nem azt kell néznünk, amit mondanak, hanem amit tesznek. Részben azért, mert a német politikus asszony beszéde - mondjon bármit Orbán, és zengjen bármit a lakájmédia - rossz a Fidesznek. Tehát jó Magyarországnak.” Így kommentálja Gréczy Zsolt, hogy a kormánypárti EP-képviselők azt nyilatkozták, kellett a Fidesz szavazatai, hogy Von der Leyen az Európai Bizottság elnöke lehessen.

A Demokratikus Koalíció frakciószóvivője a Hirklikken jelentetett meg cikket, amelyben arról ír, hogy „Orbán a vesztes oldalon áll. Európa nem arra megy, amerre ő akarta volna. Pozíciói meggyengültek. Felfüggesztett tagja a Néppártnak, a pajzsként maga elé tartott V4 legfeljebb blokkolásra volt alkalmas, érdemi személyi döntésekre nem volt hatásuk. (Ráadásul a V4 nem is egységes, hiába szeretné ezt láttatni Orbán.) Egyetlen közép-kelet európai politikus sem került elnöki pozícióba - Dobrev Klára járt hozzá a legközelebb. Kevésen múlt, hogy nem ő lett az Európai Parlament elnöke...”

Szerinte „a Fidesz mára olyan helyzetbe sodródott, hogy jó képet kell vágnia egy Európai Egyesült Államok víziójában hívő politikushoz, hogy győzelemként adhassa el saját politikájának kudarcát. Orbán megőrül a gondolattól, hogy vesztett, ezért most királycsinálónak képzeli magát, aki bizottsági elnököt szavazott egy kereszténydemokrata politikusból.”

További részletek itt.

atv.hu

További belföldi híreink