Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-16 09:13:00

15 dühös lakos rontott rá saját otthonában a helyi önkormányzati képviselőre, és nem érkeztek üres kézzel

Baseball ütőkkel, botokkal és járdakövekkel támadtak meg egy helyi önkormányzati képviselőt saját családi háza előtt helyi lakosok a magyar többségű rozsnyói járásbeli Berzétén – írja a Parameter.sk.

Sz. Szilárd helyi képviselő házánál pénteken késő este, tíz óra környékén 15 lakos jelent meg, dühösen. Garay Tibor, a falu polgármestere a Joj TV-nek elárulta, hogy baseball ütők, botok s járdakövek voltak náluk, csúnyán megverték, ráadásul felesége és anyósa szeme láttára, miközben otthon volt két kiskorú gyermekük is - írja a portál.

Katarína Načiniaková, a Falck mentőszolgálat szóvivője elárulta, hogy

a férfi súlyos fejsérülést szenvedett a támadás következtében. Eszméleténél volt, de zavart tudatállapotban. Egy kassai kórházba szállították, ahol azóta kétszer is megoperálták a fejét.

Családja nem mert a Joj TV kamerái elé állni, de annyit elárultak, hogy a képviselő szerencsére nincs életveszélyben, de állapota súlyos.

Jana Mésarová kerületi rendőrszóvivő közölte, hogy testi sértés és magánlaksértés ügyében indult nyomozás. Öt személyt már letartóztattak, akik a legfőbb támadók lehettek.

Berzétén ennek ellenére félelem uralkodik, az emberek alig mernek az utcára menni. Garay Tibor polgármester elárulta, hogy hétfőre összehívták a képviselő-testület rendkívüli ülését, melynek témája a verés lesz. "Minden bizonnyal lesznek valamilyen javaslataink, hogy a jövőben megelőzhessük az ilyesmit.

Hogy mi lehetett a támadás indítéka, politikai vagy magánjellegű, azt nem tudni, mindenesetre annyi bizonyos, hogy előre eltervezett támadásról volt szó.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink