Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-15 18:19:00

Egy mozgáskorlátozott férfi fulladt meg a Dunába csúszó autóban

Egy nagymarosi, mozgáskorlátozott férfi az áldozata annak a tragikus balesetnek, amely tegnap késő délután történt a nagymarosi révkikötőben. A 39 éves férfivel Dunába gurult egy autó, miután a kocsi vezetője elment vásárolni. A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt indított nyomozást.

Mozgáskorlátozott férfi fulladt meg a Dunába csúszott autóban

 

Már csak a helyszínelés nyomai látszanak a nagymarosi kompkikötőnél. Vasárnap késő délután itt gurult a Dunába az a gépkocsi, amelyben egy helyi mozgássérült férfi várakozott az éppen vásárló autóvezetőre. Szalai Lajos a kiabálásra lett figyelmes. "Nagyon sokan rámozdultak, marosiak is, beugrottak utána, meg minden, de nem lehetett kinyitni az ajtót" - nyilatkozta az ATV Híradójának.

A Vaconline.hu szerkesztője nem sokkal a tragédia után ért a révkikötőbe. "Információink szerint a sofőr az egy üzletbe ment be, eközben gurult az autó, tudomásunk szerint az anyósülésen ülő személlyel a Dunába" - fogalmazott Huszár Károly.   

A sötét színű Opel nem volt régi. Azt nem lehet tudni, hogy nyitva volt-e az ablaka. Azt viszont többen megerősítették, hogy a mozgássérült férfi be volt kötve az ülésen.

A Vaconline.hu szerkesztője szerint a gépkocsi sofőrje is megpróbálta kimenekíteni utasát. Legalábbis erre lehetett következtetni abból, hogy takarót kapott a mentésben résztvevőktől. Végül két tűzoltó egység segített a partra húzni az elsüllyedt autót.

"Kiérkezésünkkor az autó már szinte teljes egészében elmerült a vízben, feszítő, drótkötél segítségével, illetve tűzoltó fecskendő segítségével vontatták ki az autót a vízből" - mondta Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelem szóvivője.

Egy felvételen búvárok szemléltetik, milyen gyorsan süllyed el egy autó. Látható, hogy nem azonnal bukik a víz alá. Az ablakon betörő hullámok azonban másodpercek alatt megpecsételik a bent ülők sorsát.

A nagymarosi esetet a Váci Rendőrkapitányság vizsgálja, szakértők bevonásával. Halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt indult a nyomozás.

atv.hu

További belföldi híreink