Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-15 20:09:00

A kalandparkok egyharmadánál találtak hibákat, reagáltak Palkovicsék

A magyarországi kalandparkok harmadát bezáratta a fogyasztóvédelmi hatóság a nyári vakáció előtt. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium azt írta: ezek a helyek nem teljes körűen feleltek meg az előírásoknak. Az érintett kalandparkok egy része azóta újranyitott, 19 hely azonban azóta sem tudta javítani a hibákat.

„Szeretem a veszélyt…” Így válaszolt ez a kislány arra a kérdésre, hogy fél-e a legmagasabb játékoktól. Ebben a budapesti kalandparkban ránézésre is mindegyik játék biztonságos, szaktárca szerint azonban nem volt ez igaz az ilyen parkok csaknem egyharmadára. 84 helyszínen 310 pályát ellenőriztek, 36 pálya azonban nem felelt meg az előírásoknak, így ezeket ideiglenesen bezáratták. Az újpesti kalandparknál mindent rendben találtak.

A kalandpark PR-munkatársa elmondta: minden évben alaposan ellenőrzik a pályákat, de még a vízminőséget és az elektromos berendezéseket is. „Négyévente egy ellenőrzési jegyzőkönyvet készít egy cég, abban pedig azokat vizsgálják, hogy a kötelek, a csúszdák olyan anyagból készüljenek, ami nem sérti a gyerekeket, illetve a burkolatok olyan anyagból készüljenek, hogyha véletlenül elesnek, akkor ne üssék meg magukat, ne tudjanak kiesni a köteleken keresztül, ne szoruljon be a lábuk, a fejük, ezek folyamatosan vizsgálva vannak.”

A kis hidat éppen a reggeli rutinellenőrzéskor zárták le, mert a szakemberek nem tartották elég biztonságosnak.

Az ATV Híradó megkereste az ügyben az Innovációs és Technológiai Minisztériumot is, válaszukban azt írták: teljes kalandparkot nem zártak be, csak bizonyos pályákat tiltottak be ideiglenesen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink