Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-12 12:21:00

Utoljára jön Magyarországra a Red Bull Air Race a hétvégén

Budapest után a Balatontól is búcsúzik a Red Bull Air Race – alacsony érdeklődés miatt megszűnik a sorozat.

Utoljára jön Magyarországra a Red Bull Air Race a hétvégén

Tizenkét budapesti futam után idén először és egyben utoljára a Balatonon, Zamárdiban mérik össze tudásukat a hétvégén a világ legjobb pilótái a Red Bull Air Race műrepülő-verseny idei harmadik állomásán, amely az utolsó előtti rendezvény a sorozat történetében. Az utolsó futamot pedig Japánban tartják szeptember elején.

A névadó főszponzor május végén jelentette be, hogy az idei lesz a Red Bull Air Race történetének záróidénye, jövőre ugyanis már nem rendeznek versenyt, amelyből a sorozat 2003-as megalapítása óta több mint kilencvenet tartottak meg. Mindebből a legtöbbet, tizenkettőt Magyarországon, Budapesten szerveztek. Az idéni lesz az első és egyben utolsó alkalom, hogy a Balatonon, Zamárdiban versenyeznek a pilóták, ahol az utánpótlás-versenyzőket felvonultató Challenger Class 14 fős mezőnye szombaton 14.45-től és vasárnap 12 órától is versenyez majd. A 12 fős Master Class időmérőjét pedig szombaton 16.05-től rendezik, a döntőre pedig vasárnap 15.05-től kerül sor.

A nézőket különböző kiegészítő programokkal is várják a szervezők, így mindkét napon lesznek repülőgépes és helikopteres bemutatók, köztük Besenyei Péter műrepülős produkciói.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink