Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-12 12:36:00

Orbán Viktor nem teljesíti von der Leyen kérését, nem nevez meg női biztos-jelöltet

“Nem tudjuk teljesíteni ezt a kérést” - ezt nyilatkozta az atv.hu-nak Orbán Viktor arra, hogy megnevez-e egy női uniós biztos-jelöltet is, ahogy azt von der Leyen bizottsági elnök-jelölt kéri. "Nálunk már van döntés, ki a jelöltünk" - utalt válaszában Trócsányi Lászlóra. Az is kiderült: Varga Mihály kérését pedig "részlegesen" teljesíti.

Orbán Viktor nem teljesíti von der Leyen kérését, nem nevez meg női biztos-jelöltet
Fotó: Facebook/ Orbán Viktor

"Nem tudjuk teljesíteni ezt a kérést" - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök munkatársunknak a parlamenti folyosón az ülésteremből távozóban arra, hogy teljesíti-e az európai bizottsági elnökjelölt, Ursula von der Leyen kérését, hogy a férfi uniós biztos-jelölt mellé (nálunk ez Trócsányi László) nevezzenek meg egy női biztos-jelöltet is. Kérdésünkre, hogy miért nem, Orbán Viktor azzal válaszolt: “mert nálunk már van döntés arról, hogy ki a jelöltünk, és az a döntésünk, hogy csak egy jelöltet nevezünk meg”.

Itthon nyaral?

Egy másik kérdésünkre, hogy eleget tesz-e Varga Mihály kérésének, hogy itthon is lehet nyaralni (nem muszáj külföldre menni), Orbán Viktor mosolyogva annyit mondott: "részlegesen".

Ajánlom

További belföldi híreink