Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-12 10:28:00

Filmstúdióban összeomlott egy állványzat, egy ember meghalt , kettőt most elítéltek

Két vádlottat felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a bíróság, amiért gondatlanul jártak el egy állvány bontásánál Budapesten, és emiatt egy munkás meghalt - közölte a fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel.

Filmstúdióban összeomlott egy állványzat, egy ember meghalt , kettőt most elítéltek

Ibolya Tibor közleményében azt írta, hogy a 37 és 38 éves férfi díszletet bontott a XV. kerületi filmstúdió egyik műtermében 2016. augusztus 25-én, amikor egy állványzat összeomlott és egy munkás meghalt.   

A halálos balesetet az okozta, hogy a 37 éves - építőipari céget irányító - férfi nem készíttetett bontási tervet, továbbá "eltűrte", hogy 38 éves, szakképzettség nélküli alkalmazottja nem megfelelő munkamódszert válasszon - írta a főügyész.    

Hozzátette: a budapesti IV. és XV. kerületi ügyészség a két férfival szemben halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyújtott be vádiratot a budapesti IV. és XV. kerületi bíróságra.   

A vádlottak az előkészítő ülésen beismerve a bűncselekmény elkövetését, lemondtak tárgyaláshoz való jogukról; a bíróság ezt elfogadva hozta meg ítéletét. A vádlottakat, az enyhítő körülmények nagy számára figyelemmel 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, a szabadságvesztések végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, az ítélet jogerős.

atv.hu

További belföldi híreink