Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-11 12:04:00

DK: az emberek minden tüsszentésnél a Fideszt fogják szidni

Leszavazták a Demokratikus Koalíció költségvetési javaslatát, amely a parlagfű elleni harcra vonatkozott volna.

DK: az emberek minden tüsszentésnél a Fideszt fogják szidni
(Képünk illusztráció)

A Demokratikus Koalíció ötmilliárd forintot kért a költségvetésből a parlagfű elleni harcra, „ám a kormány megtagadta ezt” – írja közleményében a párt. Hozzátéve, hogy tették mindezt annak ellenére, hogy az elmúlt években megduplázódott az allergiások száma, már másfél millió magyar szenved évről-évre az időjárási változások miatt egyre jobban kitolódó parlagfű-szezonban.

A DK szerint szégyen, „hogy a kormányt ennyire hidegen hagyja a parlagfű elleni küzdelem.” Mint írják, nincsenek meghatározott célok a parlagfű elleni stratégiában, nincs együttműködés a környező országokkal, sem a civilekkel. A kormányhivataloknak kellene ellenőrizniük az irtást, de erre sincsenek megfelelő eszközeik, sem kellő számú ember – áll a közleményben, amelyben arról is szó esik, hogy valójában a megfelelő orvosi segítség sem áll rendelkezésre ezen a szakterületen, és az állami vállalatoknál sincs erre forrás, hogy a saját területeiken megoldják a parlagfű mentesítést.

„Ne csodálkozzon tehát az a kormány, amelyik sajnál ötmilliárd forintot arra költeni, hogy javítson az allergiások életminőségén, ha ezek az emberek minden tüsszentésnél a Fideszt fogják szidni” – zárul a DK közleménye.

atv.hu

További belföldi híreink