Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-11 17:50:00

DK: a Fidesz intenzíven kampányolt a baloldali biztosjelöltek ellen

Arató Gergely szerint a Fidesz által képviselt politika eltér az EU politikájától, és hogy a bizottsági elnökjelölt jogállamiságot védő szabályai a magyar állampolgárokat is megvédhetik.

DK: a Fidesz intenzíven kampányolt a baloldali biztosjelöltek ellen

Az előválasztás meghozta a DK által elvárt sikert, célja ugyanis az volt, hogy megtalálják azt a főpolgármester-jelöltet, aki mögött a legnagyobb támogatás van, ez pedig sikerült – egyebek mellett erről beszélt Arató Gergely az ATV Start című műsorában. A DK frakcióvezető-helyettese elmondta, hogy Kálmán Olga, az általuk felkért jelölt nem okozott csalódást, végül az indul a főpolgármesterségért, akinek a legnagyobb a támogatottsága.

A kérdésre, hogy Kálmán Olga segíti-e Karácsony Gergely munkáját, azt felelte: nincsenek kialakítva a kampány konkrét feltételei, amelyek mentén haladni fog, ez Karácsony Gergelyék dolga. A kampányba való beszállást ugyanakkor a két félnek kell szerinte megbeszélnie, de mint mondta, tudomása szerint olyan struktúrán gondolkodik Karácsony, ami az összes pártot és személyt bevonná ebbe a munkába.

Szerdán az Európai Parlament szakbizottságának vezetőit is megválasztották: a fideszes Hidvéghi Balázst és Trócsányi Lászlót azonban nem szavazták meg, miután a voksolásukat elhalasztották. A kormány ezzel szemben ezt felháborítónak tartja és az ellenzéki „aknamunka” számlájára írják.

Arató Gergely emlékeztetett: a Fidesz az uniós biztosok esetében Kovács László és Andor László megválasztása ellen is intenzíven kampányolt.

Mint mondta, a magyar kormánypárt képviselői azért nem kaptak támogatást, mert nem felel meg az általuk képviselt politika az EU politikájának. Majd hozzátette: a szélsőjobboldal jelöltjeivel szemben is állítottak ellenjelöltet a demokratikus pártok.

Ugyancsak szerdán Ursula von der Leyent is meghallgatták, aki elmondta, hogy a jogállamiságra nagy hangsúlyt fektetne. A DK politikusa szerint ez a jogállamot védő eljárás a magyar polgárokat védi, adott esetben a saját kormányukkal szemben is. Úgy véli, hogy az Unió egyre komolyabban veszi azt, hogy ezek a szabályok minden tagállamra vonatkozzanak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink