Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-10 14:27:00

Szabad lesz-e a falvakban az önkormányzati választás?

A vidékiek szerint nem szabad a választás, mert a hatalmon levők befolyásolják a szavazást ősszel az önkormányzati választáson. Ezt az a felmérés, melyet a Népszava felkérésére a Publicus Intézet végzett, melynek stratégiai igazgatója Pulai András elmondta az ATV Start című műsorában, hogy szerinte sem titkos a szavazás a kistelepüléseken.

 

 

Bár a szavazófülkében senki nem látja ki kire szavaz, de lényegében mindenki tudja, folytatta, mert az általában a helyzetük függőségén múlik, és mindenki ismer mindenkit, erről folyik a beszélgetés, tette hozzá.

A műsorban látható volt egy grafikon, amely a felmérés eredményeit mutatja, ebből az olvasható ki, hogy a kérdezettek nagy része szerint befolyásolható a szavazás. Főleg az ellenzéki pártok szavazói szerint jellemző, ebben a körben a kérdezettek 66-92 százaléka mondta ezt.

Pulai arról is beszélt, hogy az MSZP szavazói számára fontosabb az önkormányzati választás, mint az országgyűlési képviselő választás. 

De például a Fidesz és a DK szavazói szerint az országgyűlési választás a fontosabb.

A Publicus azt is vizsgálta, hogy a budapestiek számára legfontosabb kérdés az egészségügy, ami országosan is kiemelt probléma, azonkívül a lakáshelyzet és a közösségi közlekedés. Az is kiderült, hogy 10-ből 9 embernek a 3-as metróban a légkondi hiánya okoz a legnagyobb problémát, és Pulai elmondta, hogy Tarlós István kijelentette, mindenképpen lesz légkondi a 3-as metrón, ami Pulai szerint befolyásolhatja a főpolgármesteri választást, mert az ilyen ügyek közvetlenül érintik a lakosságot, jegyezte meg.

A lakáshelyzet kiemelt problémája új a felméréseikben, közölte, és már Budapestre is jellemző az, folytatta, hogy kiszorulnak az emberek a fővárosból, mert nem tudják megfizetni a magas lakásárakat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink