Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-09 15:51:00

Miniszterek és kerületi polgármesterek bevonásával egyeztet Orbán a parkolás központosításáról

Újranyithatják a budapesti parkolás központosításnak kérdését – jelent meg korábban a magyar sajtóban. Tarlós István főpolgármester elmondta: a miniszterelnök nem csak két szakminisztert von be a beszélgetésbe, hanem a parlamenti frakciót és a kerületi polgármestereket is.

Miniszterek és kerületi polgármesterek bevonásával egyeztet Orbán a parkolás központosításáról

Tarlós István korábban arról beszélt, hogy sikerül kinyitni a parkolási kérdést, és a közeljövőben tárgyalások indulhatnak két szakminiszter és a parlamenti frakció részvételével. Korábban egyébként a Kormányzati Tájékoztatási Központ azt írta, hogy nem foglalkoznak parkolási kérdésekkel, ehhez képest két szakminisztériumot is bevonnak. A főpolgármester azt mondta: a két miniszter részvétele nem jelenti azt, hogy a kormány elé kerül ez a kérdés, ebben egyelőre a miniszterelnökkel egyeztek meg, és ez nem jelenti, hogy a kormány és a főpolgármester egyeztet: Helyette a miniszterelnök, két miniszter, a parlamenti frakció egyeztet kerületi polgármesterek bevonásával.

Tarlós István szerint az egyeztetésektől függ, hogy mennyire haladnak majd az üggyel, majd Karácsony Gergelynek is odaszúrt, amikor azt mondta. Korábban kiállt a központosítás mellett és nem bánta volna, ha más polgármesterek, mint például Zugló vezetője is mellé állnak a kérdésben. Ehelyett – mint mondta – levélben követelte, hogy maga üzemeltethesse a parkolást. „Volt egy kis tányércsörgés” – ezt pedig már arra felelte, hogy mivel sikerült rávennie Orbán Viktort, hogy kinyissák a parkolási ügyeket. A kérdésre, hogy tervben van-e az egyes villamos óbudai meghosszabbítása, azt felelte: nem vették le a napirendről, és indokolt is lenne, de jelenleg más projektek vannak előrébb a preferencia sorrendben. Kiemelte: a közeljövőben erre nem fog sor kerülni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink