Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-09 20:48:00

Macronék bedurvultak, megfúrnák a fideszes jelölteket

Borulhat az európai parlamenti bizottsági tisztségek elosztásáról szóló eddigi elv a fideszes és a szélsőjobboldali jelölések miatt – írja az Euronews.

Megemlítik, hogy a szakbizottsági posztokról eddig a parlamenti erőviszonyokat tükröző képlet, a d'Hondt formula alapján döntenek, most azonban több frakció is figyelmen kívül hagyná ezt.

Az Európa Megújul liberális frakció ugyanis közölte, hogy nem szavaznak olyan országok kormánypártjaira, amelyek a hetes cikkely szerinti eljárás alatt állnak.

Jelenleg Magyarország és Lengyelország áll a hetes cikkely szerinti eljárás alatt.

Az Euronews egy név nélkül nyilatkozó parlamenti forrásra hivatkozva arról ír, hogy a liberális frakció vezetője, Dacian Cioloș jelezte az Európai Néppártnak, hogy a képviselőcsoportnak problémái vannak a fideszes jelölésekkel, majd a párt ezt a Twitteren is megerősítette.

Összesen 5 fideszes politikust javasolt az Európai Néppárt frakciója különböző parlamenti szakbizottságok alelnöki posztjára. Hidvéghi Balázs például a LIBE harmadik alelnökének jelölték, míg Deutsch Tamás a korrupciós ügyeket vizsgáló Költségvetési Ellenőrző Bizottságban lehet a negyedik alelnök.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink