Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-05 13:16:00

Végső búcsút vettek Ungvári Tamástól

Családja, barátai és tisztelői kísérték utolsó útjára Ungvári Tamás Széchenyi-díjas írót, műfordítót, kritikust, irodalomtörténészt, egyetemi tanárt pénteken Budapesten, a Kozma utcai izraelita temetőben.

Végső búcsút vettek Ungvári Tamástól
Fotó: MTI

Ungvári Tamás nem csupán a jelen, de a jövő generációi számára is maradandót alkotott - búcsúzott a 89 évesen elhunyt írótól Verő Tamás főrabbi. "Szeretettel és hálával búcsúzunk. Mindannyiunkat egy kicsivel bölcsebbé tettél. Férjként, apaként, barátként, tanárként és tudósként egyaránt gazdagabbá tetted a világot" - idézte az MTI a főrabbit.

A szertartáson beszédet mondott Hegedűs D. Géza színművész, a család nevében pedig az író fia, Ungvári Benjámin búcsúzott, felidézve az együtt töltött évek emlékeit.

Így búcsúzott Orbán Viktor

"A magyar kultúra sok ezer szálból szövődött alkotás, melynek pontos és hiteles bemutatása nemcsak átfogó tudást, de kitartást és alázatot is követel. Ungvári Tamás a magyar polgári értelmiség bátor és elkötelezett képviselőjeként vált a magyar és az egyetemes kultúra történetének nemzetközi szinten is elismert krónikásává" - írta Orbán Viktor. Hozzátette: "hálásak vagyunk, hogy műfordításaival, szépirodalmi és tudományos műveivel, valamint dramaturgi és tanári munkájával is gazdagította hazánk kulturális életét. Meggyőződésem, hogy könyvei még sokak számára fogják a feledés elleni küzdelem őrtüzeit jelenteni".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink