Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-04 10:10:00

„Örülök, hogy ketten vagyunk” - a fideszes Járóka Lívia gratulált Dobrev Klárának

„Örülök neki, hogy ketten vagyunk. Jó dolog, hogy több magyar van az Európai Parlament elnökségében” - nyilatkozta Járóka Lívia a Magyar Nemzetnek arról, hogy tegnap gratulált Dobrev Klárának, miután mindkettejüket az EP alelnökének választották néppárti, illetve szocialista színekben.

„Örülök, hogy ketten vagyunk” - a fideszes Járóka Lívia gratulált Dobrev Klárának

Járóka Lívia fideszes EP-képviselő - akit tegnap az Európai Parlament Néppárt által jelölt alelnökének választottak -, a szavazás után szinte rögtön gratulált Dobrev Klárának, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőjének, akit tegnap szintén az EP alelnökévé választottak. „Örülök neki, hogy ketten vagyunk. Jó dolog, hogy több magyar van az Európai Parlament elnökségében” - nyilatkozta Járóka Lívia a Magyar Nemzetnek.

Járóka Lívia a kormánylapnak azt is elmondta, hogy az újabb alelnöki mandátumot a néppárton belül a kelet-közép-európai álláspont megértetésére használná fel. Sajnos, nagyon kevés, a régiónkból származó politikus kapott fontos posztot a párt parlamenti frakciójában - tette hozzá.

Ami az uniós szintet illeti, a célja, hogy a finn EU-elnökség alatt megszülethessen egy átfogó szegénységellenes stratégia. Lassan harminc éve kutatom Európa legszegényebb régióit, és azt kell mondanom, hogy bőven van még mit tennünk. Legalább hárommillió ember szorul tiszta vízre, és azt is nagyon kevesen tudják, hogy Európában az élelmiszerhiány is sokakat érint – hangsúlyozta Járóka Lívia, aki szerint a politikusok egyik legfontosabb tulajdonságának épp a terepismeretnek kell lennie.

Olyan politikusokat szeretnék vezető pozícióban látni, akik ennek a feltételnek megfelelnek. Ursula von der Leyen épp ilyen bizottsági elnökjelölt, ugyanis a védelempolitika területén már bizonyított – mondta Járóka Lívia a Magyar Nemzetnek.

Ajánlom

További belföldi híreink