Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-04 10:21:00

Ferencváros boríthatja az ellenzéki összefogást? Az LMP is beállt Baranyi mögé

Az LMP is beállt Baranyi Krisztina mögé – értesült az atv.hu, amelyet hivatalosan is megerősítettek. Informátorunk szerint az LMP már figyelmeztetést is kapott, miszerint a nagy nehezen kiizzadott budapesti paktumból is kiszorulhatnak.

Ferencváros boríthatja az ellenzéki összefogást? Az LMP is beállt Baranyi mögé

A kétfarkúak mellett immár az LMP is hivatalosan beállt Baranyi Krisztina mögé az őszi önkormányzati választás előtt Ferencvárosban – értesült az atv.hu tegnap, de az információt csak ma erősítették meg a párt háza tájáról. A döntést még a múlt héten hozta meg az alapszervezet, céljuk, hogy ne csak a fideszes városvezetést váltsák le, de azt is meg kell szüntetni, ami a Fideszt jellemzi. Forrásunk szerint, bár keresték a megoldást, a négypárti ellenzéki együttműködés (DK-Momentum-MSZP-Párbeszéd) erre nem volt nyitott, és garanciát sem láttak arra, hogy a parkolási mutyi ellen küzdenének. A tárgyaláson pártpolitikai érdekek diktáltak, mondta el, és nem az, hogy ki milyen teljesítményt nyújtott.

Forrásunk szerint Baranyi az egyetlen garancia arra, hogy az a több százmillió forint, amit a kerület elveszít a parkolás-üzemeltetésen keresztül, visszakerüljön a IX. kerület kasszájába. A kérdésre, hogy van-e sértettség Jancsó Andrea felé, aki korábban LMP-s politikus volt, és netán ezért álltak be Baranyi Krisztina mögé, forrásunk azt felelte, hogy nincs ilyenről szó, ugyanakkor azt is látni kell – tette hozzá –, hogy Baranyi kezdeményezte az előző ciklusban a kerületnek káros szerződések felbontását, de azt se a szocialisták, se Jancsó Andrea nem szavazta meg.  

Abban érdekelt az LMP is, hogy kerületi szinten megszülessen egy megállapodás, ezért további megbeszéléseket kezdeményeznek majd a baloldali ellenzéki pártokkal. Ehhez képest viszont informátorunk szerint olyan figyelmeztetést is kaptak már – személyek vagy pártok megnevezése nélkül –, hogy akár a budapesti ellenzéki együttműködésből is kiszorulhat a zöldpárt, amely jelen állás szerint minden egyes kerületben egy-egy önkormányzati képviselőjelöltet delegálhatna.

Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a IX. kerületben a Momentum támogatását élvező ex-LMP-s Jancsó Andrea lesz a közös jelölt, míg a kétfarkúak és az LMP a korábban az MSZP-Együtt-PM-DK támogatásával önkormányzati helyet szerzett Baranyi Krisztina mögé sorakoznak fel.

Ajánlom

További belföldi híreink