Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-04 18:14:00

„Én leszek Batman!” – megszólalt a hatéves kisfiú, aki megmentette édesanyja életét

Egy alig hatéves kisfiú mentette meg az édesanyja életét kedden azzal, hogy időben kihívta a mentőket. A gyerek a segélyhívó munkatársának azt még meg tudta mondani, hogy milyen utcában laknak Balatonszabadiban, ám a házszámot már nem - így a diszpécser végül az egyik szomszédhoz küldte át a kisfiút. Az édesanya Híradónknak azt mondta: épp aznap tanította meg a gyereknek, milyen telefonszámot kell hívni, ha baj van.

„Én leszek Batman!” - a hatéves Lali azt mondja: mindenkit megment majd, akinek szüksége van erre, így ha a batmanség esetleg nem sikerülne, akkor rendőrként lesz szuperhős. Az édesanyja szemében azonban már most is az, hiszen épp aznap tanulta meg a segélyhívó számát, amikor a legnagyobb szükség volt erre.

„Anya bajban van, meg elvesztette az eszméletét, meg ilyenek. Aztán átmentem a szomszédhoz, és hívtam a szomszédokat, jöttek, aztán a zsaruk kihívták a mentőket” 

– mesélte Híradónknak a kisfiú. A talpraesett gyerek és családja azonban csak május óta laknak ebben a házban, így a pontos helyszín azonosítása nem ment a legkönnyebben.

„A hívásfogadó operátor kérdéseire csak azt tudta megmondani, hogy Balatonszabadiban van, jóval később azt is, hogy milyen utcában. Közben a mentőszolgálatot, illetve a tevékenységirányítási központ rendőr ügyeletesét is kapcsolta az operátor, így aztán hárman nagyjából körvonalazták, hogy hol lehet a kisfiú” – árulta el Gál Kristóf, az ORFK szóvivője.

„Neki még a kistesóira is vigyáznia kellett ebben a kritikus időszakban, és közben pedig instruálni a mentőket, illetve a 112-es segélyhívót. Nagyon jól helyt állt, és így aztán a mentő is időben érkezett” – vélekedett az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál. A kisfiú és két kisebb testvére az udvaron játszottak addig, amíg édesanyjuk állapotát sikerült stabilizálni, és állítólag egyáltalán nem féltek.

„A mentős néni megmutatta nekünk a mentőkocsit, hogy hol fog ülni az anya, és utána meg megmutatott nekünk egy ilyen ujj-izét, amit be kell dugni az ujjadba, és akkor megmutatja, hogy mennyire dobog a szíved. És utána meg ugráltam, és utána meg anyát vitték a kórházba” – emlékezett vissza Lali.
Az édesanya azt sem tudta, hogy kisfia felhívta a mentőket. „Éppen azért hívta ő, mert amikor rosszul lettem, mondtam neki, hogy ha anya rosszul lenne, akkor ezt a számot kell hívni, és akkor tudta is alkalmazni, amit megtanult” – mondta.

atv.hu

További belföldi híreink