Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-03 18:28:00

Dobrev Klára és Járóka Lívia is EP-alelnök lett

Mindkét magyar jelöltet megválasztották európai parlamenti alelnöknek. A titkos szavazás első fordulójában a DK-s Dobrev Klára 402, a Fideszes Járóka Lívia pedig 349 szavazattal jutott be az elnökségi testületbe.

„Járóka Lívia az európai szegénység felszámolása, a roma polgárok integrációja, valamint a nők helyzetének javítása érdekében kifejtett munkásságával kivívta képviselőtársai elismerését, akik szavazatukkal támogatták az alelnökké választását” – írta közleményben a Fidesz-KDNP strasbourgi küldöttsége.

Járóka Lívia 2004 és 2014 között az Európai Parlament képviselője volt, majd három év után, 2017 szeptemberében visszatért a testületbe. A fideszes politikus volt az EP első roma származású tagja, 2017 óta pedig annak első roma származású alelnöke - áll a közleményben.

„Dobrev Klára, miközben csak pár napja képviseli a Demokratikus Koalíciót az Európai Parlementben, a legmagasabb közjogi méltóságot nyerte el, amit valaha szabadelvű-balodali magyar politikus az unió parlamentjében elért. Dobrev Klára programja nem változott. Azért fog tenni alelnökként is, hogy közelebb kerüljünk az erős, egységes Európához és ahhoz, hogy ez az Európa vigyázzon ránk, minden európai emberre. Tisztességes bérekkel, nyugdíjjal, családtámogatással” – írja a Demokratikus Koalíció közleményében.

atv.hu

További belföldi híreink