Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-27 18:53:00

Puzsér nem, de van, aki visszalépne Karácsony javára

Tarlós István nem zárta ki egy vita lehetőségét Karácsony Gergellyel - a főpolgármester ezt a Népszavának mondta. Kocsis Máté szerint: Karácsony Gergely pórázának végén Gyurcsány Ferenc áll. A Liberálisok egyeztetnének az MSZP-Párbeszéd jelöltjével, míg Puzsér Róbert minden együttműködést kizárt Karácsony Gergellyel.

Kocsis Karácsonyról: Én annyiból örülök, hogy legalább nyert egy választást

 

„A legalkalmatlanabb fővárosi polgármester a baloldal számára a legalkalmasabb jelölt.” Így kommentálta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, hogy Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki előválasztást. Kocsis Máté szerint az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje hobbipolitikus, és pórázának a végén Gyurcsány Ferenc áll. „Minden, ami Karácsony Gergely mondandójából leszűrhető, az annyi, hogy valami már nagyon szeretne lenni. Én annyiból örülök, hogy legalább nyert egy választást. Igaz, hogy a kormánypártok, vagy Tarlós nem indult rajta, de legalább nyert egy választást, és hátha most megnyugszik kicsit” - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Tarlós István nem zárta ki, hogy leüljön vitatkozni Karácsony Gergellyel. A főpolgármester a Népszavának adott interjújában azt mondta: csak olyan szituációt tud elképzelni, amelyben nem előre egyeztetett kérdések vannak, de ha spontán témákról szemtől szemben beszélhetnek, akkor akár össze is jöhet egy vita Karácsonnyal.

„Elképzelhető olyan verzió és végkimenetel, hogy visszalépjek Karácsony Gergely javára.” Ezt már a Liberálisok főpolgármester-jelöltje mondta. Sermer Ádám hozzátette: ennek feltétele, hogy az egyeztetések során garanciát kapnak saját programjuk megvalósulására.

Semmilyen, Karácsonnyal való együttműködést nem tud ugyanakkor elképzelni Puzsér Róbert. A független jelölt kampányfőnöke az ATV Híradójának azt mondta: számukra továbbra kérdés, mi a különbség Tarlós és Karácsony között. Arról beszélt Zaránd Péter, hogy „Karácsony Gergely számára biztosan nem fog visszalépni. Persze, hogyha van egy olyan civil jelölt, akinek a részére visszalépne Karácsony, és aki felvállalja a sétáló Budapest programját, hiszen mi egy programért csináljuk ezt a kampányt, akkor azt Puzsér Róbert korábban is világossá tette, hogy ebben az esetben visszalépne.”

Ha sem Puzsér, sem Karácsony nem lép vissza a jelöltségtől, akkor az októberi szavazólapon 4 név fog szerepelni Budapesten: Tarlós István a Fidesz-KDNP, Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd, Sermer Ádám a Liberálisok támogatásával, míg Puzsér Róbert függetlenként.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink