Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-27 13:09:00

Megszólalt az elhunyt érsebész betege: Nála nem volt olyan, hogy munkaidő vége

Az ATV Fórum című műsorába betelefonált a hirtelen meghalt, dr. Tóth Gyulának az egyik betege. A férfi a Péterfy Sándor utcai Kórház érsebésze volt. Judit elmondta, hogy nagyon megrendült az érsebész halálán, mivel 30 évig, egészen a haláláig volt a betege.

A hölgy elmondta, hogy az orvos az utolsó műtétét már nem vállalta, amin nagyon meg is lepődött. Az asszony szerint olyan orvos volt, hogy ha ötvenen ültek sorba a szakrendelésén, akkor is megvizsgált mindenkit. “Nála nem volt olyan, hogy munkaidő vége. Inkább előre bocsánatot kért, hogy esetleg öt percet késett, mert a műtőből jött” - fogalmazott Judit.

“Ő addig nem ment haza, amíg minden beteget tisztességesen meg nem vizsgált, és meg nem beszélte vele, hogy hogyan tovább. Ha az asszisztensnő 4-kor el is ment, ő ott maradt akár 6 óráig is.”

A betelefonáló hölgy az érsebészt a Honvéd Kórházban ismerte meg. Akkor elmondta neki, hogy az édesapja érszűkületben halt meg, és kérte, hogy őszintén mondja meg, hogy ezek után mire számíthat. Elmondta neki, hogy ez egy olyan betegség, aminek következtében egy vérrög elindul a lábából, és a végén megállhat az agyában, vagy megállhat a tüdejében vagy a szívében vagy a veséjében. Minden esetben halállal végződik. Már az első alkalommal őszinte volt, ami megnyugtató volt a beteg számára.

A hölgy nem zárta ki, hogy az orvos esetleg túl lehetett terhelve. Volt, hogy egy évig nem találkoztak, és az idő alatt megőszült, összetöpörödött. Véleménye szerint maximálisan hozzájárult a halálához, hogy ilyen becsületes, rendes ember volt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink