Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-27 15:10:00

Lecsapott a vihar az országra: járhatatlan utak, kidőlt fák, árokba borult kamion

Folyamatosan kapják a bejelentéseket a tűzoltók a koradélutáni vihar nyomán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte csütörtök a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője az MTI-vel. A vonatközlekedésben is problémák vannak.

Tóth Gabriella elmondta, Ajaknál kamion borult az árokba, a sok eső miatt Kékcse környékén járhatatlanokká váltak az utak, több útszakaszt pedig fakidőlések miatt kell lezárni.

Útra borult fák akadályozzák a közlekedést Kisvárda körzetében a 4-es úton, Járminál a 49-es, Nyírmadánál a 41-es úton, valamint többek között Baktalórántházánál és Ramocsaházánál is. Gyulaházán tornaterem tetejét bontotta meg a szél - ismertette. Személyi sérülésről egyelőre nem érkezett bejelentés.

Brutális videó és képek

A kisvárdai aquaparkot szinte letarolta a vihar:

Kisvárdán komoly kárt okozott a vihar az egyik szupermarketben is.

olvasói fotóOlvasói fotó

Közben a vihar elérte Borsod megyét is. Több helyen fa dőlt az útra - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Dojcsák Dávid közölte: a kidőlt fák adják a legtöbb munkát a tűzoltóknak. Gönc és Hidasnémeti között, valamint Encs térségében láncfűrésszel távolítottak el az útról fákat. Abaújváron hétméteres, Sárazsadánynál, a 37-es úton pedig tizenöt méteres fa dőlt ki. Hidasnémetiben egyszerre három fa volt az úttesten.

Gondok a vonatközlekedésben

Az észak-keleti országrészbe betörő vihar több helyen okoz fennakadást a vasúti közlekedésben - közölte a Mávinform csütörtök délután. A közlemény szerint Kisvárda és Pátroha között több helyen fák dőltek a felsővezetékre, illetve Ajak megállóhelynél a vihar az egyik vágányra döntötte a kerítést, ezért ott szünetel a forgalom. A záhonyi vonal távolsági vonatainál 60-120, esetenként 120-180 perccel lehet  hosszabb a menetidő.
   
Nyírgelse és Nyírbátor, valamint Fehérgyarmat és Kocsord között szünetel a forgalom, mert fa dőlt a vágányra. A Debrecen-Fehérgyarmat szakaszon 60-90 perccel hosszabb lehet a menetidő. Abaújszántó és Hidasnémeti között a lezúduló eső elmosta a vágányt, szünetel a forgalom. A Miskolc-Hidasnémeti vonalon biztosítóberendezési hiba miatt 20-40 perccel hosszabb a menetidő. Novajidrány és Hidasnémeti között dolgoznak a helyreállításon a szakemberek.
   
Görögszállás és Rakamaz között meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért ezen a szakaszon lassabban közlekednek a vonatok. A szakemberek megkezdték a hiba elhárítását. Ez idő alatt a Miskolc-Nyíregyháza vonalon utazóknak 15-25 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk - fejtették ki.
   
atv.hu

További belföldi híreink