Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-27 18:14:00

Karácsony az első vállalását teljesítette, Kerpel-Fronius tárgyalna Puzsérral

Az első vállalását már teljesítette – jelentette be Karácsony Gergely. Azaz tárgyalt minden őt támogató párttal annak érdekében, hogy közös kampánycsapattal és közös stratégia mentén vágjanak neki az önkormányzati választásnak. A Momentum jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor felajánlotta, hogy tárgyal Puzsér Róberttel, de Kálmán Olga is felajánlotta a segítségét a kampányban.

Karácsony: Az első vállalásom már teljesítettem

 

Elsőként gratulált a Momentum jelöltje Karácsony Gergelynek az előválasztás eredményhirdetésén. A másik kihívó, Kálmán Olga viszont nem volt ott - azt mondta, nem hívták meg.

A DK jelöltje úgy tudta, minden párt külön, a saját aktivistáival várja majd az eredményhirdetést – erről szóltak a párt utolsó köremailjei. Azóta viszont már egyeztetett Karácsony Gergellyel, hogy miben tud majd neki a jövőben segíteni. „Sem Karácsony Gergely, sem a Momentum jelöltje sem én sem eddig, sem innentől kezdve nem pozícióosztásokban gondolkodtunk, ha arra irányul a kérdés, hogy felkért-e valami konkrét fővárosi posztra Karácsony Gergely, Isten őrizz, ő nem ilyen. És én sem vagyok ilyen. Tehát nem, a közös munkáról egyeztettünk és még fogunk is sokat” - jelentette ki Kálmán Olga.

A DK egyértelműen beállt Karácsony mögé, aki azt mondta, már minden őt támogató párttal megegyezett, hogy első vállalását már teljesítette is.

A baloldal közös jelöltje már megegyezett minden érintett pártvezetővel, hogy egy közös kampánycsapattal vágjanak neki az önkormányzati választásnak. „Egy politikai testületet hozunk létre, amelyben minden a jelöltségemet támogató ellenzéki párt vezető politikusa részt fog venni és közösen alakítjuk ki a győzelemhez vezető politikai stratégiánkat és közösen határozzuk meg a kampány üzenetét” - fogalmazott Karácsony Gergely. Hozzátette, a következő hónapokban a támogató pártok aktivistái - tehát az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum - mindenhova bekopogtatnak majd. Viszont szerinte szükség van az LMP-re és a Jobbikra is, ezért velük is tárgyalni fog a napokban.

A Momentum jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor már felajánlotta a segítségét, abban is, hogy beszél Puzsér Róberttel. "Szeretném megköszönni Puzsérnak azokat az utalásokat, amiben a támogatásáról biztosított. Én mindent megteszek, hogy Puzsér Róberttel felelősségteljes alapon tudjak beszélgetni, Puzsér tegnapi nyilatkozatának a fényében – ez nagyon nem lesz egyszerű feladat” - nyilatkozta.

Gulyás Gergely szerint egy roncscsderbi zajlott az utóbbi időben, Karácsony pedig nem alkalmas a főváros vezetésére.  „Valamennyi jelöltről az bizonyosodott be, hogy alkalmatlan a főváros vezetésére. Ráadásul az nyert, akinek az alkalmatlansága a leginkább kézenfekvő, én egyet értek Tarlós Istvánnal, aki azt mondta, hogy ő Karácson Gergelynek drukkolt” - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Karácsony Gergely szerint Tarlós István azért fogalmazott így, mert pontosan az ellenkezőjét gondolja. Hozzátette, szívesen vitázna a jelenlegi főpolgármesterrel, hogy neki szegezze azokat a kérdéseket, melyek - ahogy fogalmazott - a budapestiekben nap mint nap felmerülnek.

Ajánlom

További belföldi híreink