Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-27 14:40:00

Ellenzéki megállapodások: egy-két héten belül lezárhatják a jelöltállításokat?

Nincs jelentősége annak, hogy Kálmán Olga nem ment el a tegnapi eredményhirdetésre, így nyilatkozott Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese az ATV Start műsorában.

Eddig olyasmire hivatkoztak, hogy lenge ruhában volt, illetve gond volt a meghívással, mert későn kapta meg, nem tudta, hogy lesz hivatalos eredményhirdetés, mire megtudta, addigra más programja lett, de küldött egy videóüzenetet, magyarázta Arató, aki elképesztő sikernek tartja az előválasztást, és azt, hogy közel 70 ezer ember ment el szavazni.
   
Nagyon jó eredménynek tartja a 37 százalékot, amivel Kálmán Olga a második helyezett lett, friss jelöltként. Elmondta, hogy a DK alkalmasnak találta volna őt a főváros vezetésére, és úgy véli, nagyon jó programot mutatott be, de elfogadják, hogy nem ő nyert, tette hozzá. Arató említette, Kálmán Olga mai sajtótájékoztatóját, ahol elmondta, mik a további tervei, de azt világossá tette, hogy ő is és a DK is támogatni fogják Karácsonyt, mert az a céljuk, hogy elzavarják Orbán Viktor emberét a főpolgármesteri székből.
   
Elhangzott, hogy az EP-választáson a DK vezető helyet nyert az ellenzéki pártok között, most viszont mégis a Párbeszéd jelöltje nyerte az előválasztást. Erre Arató úgy reagált, hogy ez a választás inkább személyre szóló szavazás volt, és tény, hogy Karácsony az ellenzék legnépszerűbb politikusa. A főpolgármester-jelöltnek komoly felelőssége lesz a kampány során, folytatta.
   
Arató Gergely beszélt arról, hogy számukra az volt a tanulság ebből a választásból, hogy az ellenzék szavazói értik, hogy az ellenzéki demokrata tábor olyan, ahol többfajta koncepció van, és olyan intézményeket kell létrehozniuk, mint ez az előválasztás is volt, ahol nem feszültségek és viták során jelölik ki a közös polgármesterjelöltjeiket, hanem lendületet adnak a kampánynak és a közösségnek.
   
Szerinte az előválasztás eredménye nem befolyásolja az eddigi megállapodásokat, mert több helyen már megvan a végleges közös jelölt az önkormányzati választásokra. Szeretnék, ha mindenhol olyan megállapodás születne, ahol az adott településen a lakók érdekeit szolgálja a választott polgármester és nem a kormányét, jelentette ki. A DK politikusa azt ígérte, hogy egy-két héten belül le fogják zárni a jelöltállításokat. Azt viszont nem tudta megmondani, hogy lesz-e más kihívója is Tarlós Istvánnak Karácsony Gergely mellett.
 
atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink