Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-26 15:04:00

Tátva marad a szája: magyar, 231 centis és egész Amerika imádja

Mindössze 18 esztendős, de már 231 centiméter magas az aradi Bobróczky Róbert, akiről egyre több videót osztanak meg az amerikai portálok.

Tátva marad a szája: magyar, 231 centis és egész Amerika imádja

Bobróczky nyolcévesen már három centiméterrel magasabb volt, mint 185 centiméteres édesanyja, 12 éves korában tudott zsákolni, ekkor 218 centiméter magas volt. A fiú jelenleg 18 esztendős, s 231 centiméter magas - írja a nemzeti sport. 

A fiatal játékos az évek során rengeteg teszten és vizsgálaton vett részt, melyek során kiderült, semmiféle betegsége vagy hormonális rendellenessége nincs, egészséges, csupán ilyen géneket örökölt édesanyjától, illetve édesapjától, Bobróczky Zsigmondtól, aki játékosként egészen a román válogatottig jutott el, s nem mellesleg 217 centiméter magas.

Bobróczky Róbert Aradon kezdett el kosarazni, és olyan nagy fantáziát láttak benne, hogy 2014-ben egy olasz amatőrcsapathoz vitték, ahol egy évet töltött el (ez idő alatt bajnokságot is nyert), 2016-ban pedig a tengerentúlon híres SPIRE Intézethez ment, miután felkerült róla egy videó az internetre. A SPIRE kosárszakosztályának vezetője, Bob Bossman olyannyira látta a fiúban a potenciált, hogy azonnal meghívta őt és családját az akadémiára látogatóba, s végül arról is meggyőzte a szülőket, hogy érdemes lenne hozzájuk járatni a fiút. Róbert álma, hogy eljusson az NBA-ig.

atv.hu

További belföldi híreink