Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-26 20:52:00

Miért nem volt ott Kálmán Olga az eredményhirdetésen?

Kissé furcsán hatott az ellenzéki előválasztás szerdai eredményhirdetésén, hogy noha minden megjelent politikus az ellenzéki egységet hangsúlyozta, Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció jelöltje nem ment el az sajtótájékoztatóra, hanem csak videóban gratulált a győztes Karácsony Gergelynek – írja a 168 óra.

Miért nem volt ott Kálmán Olga az eredményhirdetésen?

A lap szerint a sajtó ezzel kapcsolatos kérdéseire végül a helyszínen megjelent Gréczy Zsolt DK-szóvivő adott választ, aki szerint későn tudták meg, hogy közös sajtótájékoztatót tartanak a pártok, Kálmán Olga pedig az idő rövidsége miatt nem tudott volna megfelelő öltözetben megjelenni. Gréczy ehhez hozzátette, hogy Kálmán Olga a párt aktivistáival töltötte a délutánt.

A kései meghívóra való hivatkozás azért különös, mert az MSZP-P és a Momentum szerint a választást lebonyolító Civil Választási Bizottság még kedden jelezte, hogy várhatóan szerdán délután 4 és 7 óra között lesz közös sajtótájékoztató az eredményekről.

A DK-s Élő Norbert azt mondta a 24.hu-nak, hogy szervezési hiba miatt nem ment el az eseményre Kálmán Olga, azt hitték, csak a Civil Választási Bizottság eredményt ismertető tagjai vesznek részt a sajtótájékoztatón, a jelöltek nem. Egy szervező viszont szintén a 24-nek azt mondta, hogy szerinte mivel Kálmán Olga nem kapott külön meghívót, ezért megsértődött.

atv.hu

További belföldi híreink