Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-26 21:40:00

Megrázó részletek: ezt mondta a MOM Sportközpontban elhunyt kislány édesanyja

Nem dohányoztak a gyerekei a játszótéren, és biztos benne, hogy nem a középső fia gyújtotta a tüzet, amely a 8 éves Zselyke halálát okozta - ezt mondta híradónknak az az édesanya, akinek legkisebb gyermekét már nem tudták újraéleszteni azután, hogy a kislány hétfőn benn ragadt az egyik budai bevásárlóközpont tetején lévő, használaton kívüli fabódéban, amely kigyulladt.

Megrázó részletek: ezt mondta a MOM Sportközpontban elhunyt kislány édesanyja

„Fölmentek oda, de tulajdonképpen a Zselyke bemászott, mert be akart mászni, és beesett…” – ezt mondta az édesanyjának a 11 éves Dominik arról, hogy kerültek nyolc éves húgával együtt a bevásárlóközpont tetején lévő faházba. Gyufa, vagy öngyújtó azonban nem volt a gyerekeknél, az édesanya pedig biztos abban: nem Dominik okozta a tüzet, ahogy korábbi házuk sem a gyerekek hibájából égett le.

Az édesanya azt mondja: többször vett már cigirágót a gyerekeknek, azzal fotózhatta le őket a játszótéren egy anyuka.

Az édesanya egyébként – a korábbi hírekkel ellentétben – nem vásárolt, hanem dolgozott a tragédia idején, pár percnyire a játszótértől, mert a gyerekeket nem hagyhatta felügyelet nélkül: ám ez a nyári szünetben, egy dolgozó, egyedülálló anyának szinte megoldhatatlan feladat.

A gyermekjogi szakember azt mondja: Magyarországon nincs jogszabály, amely előírná, hány éves kor alatt nem lehet egy gyereket egyedül hagyni, ám a szakember szerint a gyermekvédelem ismeri a helyzetet, ha egy szülő nem tudja kire bízni a kicsiket.

Gyurkó Szilvia az ATV Híradónak elmondta: vannak civil szervezetek, akik ilyenkor helyettes szülőként belépnek kvázi, és próbálnak segítséget nyújtani.

A szintén az ATV-nek nyilatkozó ügyvéd szerint a családra – a korábbi tűzeset, és a nyolc éves kislány égő házról szóló rémálmai miatt – már korábban jobban oda kellett volna figyelni.

Böröczky Kornélia a Startban beszélt arról, hogy a hatóságok felelőssége is felmerülhet, hiszen mind a gyámhivatal, mind a családsegítő szolgálatnak ilyenkor oda kell figyelni az ilyen esetekre. Hozzátette: a gyermekek egy korábbi tragédia miatt egyértelműen traumatizáltak.

Böröczky Kornélia szerint mivel a gyerekek 12 évesnél – vagyis a büntethetőségi korhatárnál – fiatalabbak, a kisfiút semmiképp nem lehet felelősségre vonni a tragédia miatt.

Megszólalt a bódéban égett kislány édesanyja

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink