Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-26 11:01:00

Forró autóba zárta magát egy kisgyerek Debrecenben, a tűzoltók tudták csak kiszabadítani

A tűző napon álló kocsiba zárta magát egy gyerek Debrecenben. A szülei nem tudták kinyitni az autót, a tűzoltókat hívták segítségül. A dolog szerencsés véget ért: a gyereknek az ijedtségen kívül nem esett baja.

A családot akiket a kisgyerek kizárt az autóból Debrecenben nem sikerült megtalálnunk. Az eset vasárnap délelőtt történt ebben a parkolóban. "Egy kisgyermek magára zárta a személyautót és szülei nem tudták őt kiszabadítani, a rendkívüli időjárás miatt azonnal vonultak a tűzoltók és biztonságosan az egyik hátsó ablakot betörték, majd azon keresztül kiszabadították a gyermeket" - mondta el a Hajdú-Bihar megyei Katasztrófavédelem szóvivője.

A kicsinek szerencsére semmi baja nem esett. Azt azonban nehéz megérteni, hogy a tűzoltók ablakbetöréses módszerével miért nem oldották meg a szülők a helyzetet. "Olyan pánikban voltak a szülők, illetve annyira megijedt már addigra a gyermek, hogy nem tudtak együttműködni, ezért volt szükség a tűzoltói beavatkozásra" - fogalmazott a Katasztrófavédelem.

A kánikulai időjárásban fokozott veszélynek vannak kitéve azok, akik olyan autóban várakoznak, amelyek a napon állnak. Érdemes már induláskor is készülni a melegre.

A gyerekorvos szerint a kicsik még a felnőtteknél is nagyobb veszélynek vannak kitéve, ha a napon parkoló kocsiban hagyják őket. "A kocsi felforrósodik, Nincs megfelelő levegő. friss levegő. A gyerek elbágyad, elalszik, nagy a hővesztesége, és akár ott is hőgutát kaphat és akár meg is halhat mondta, Dr. Szövetes Margit.

A debreceni esetnél kiderült, hogy a kocsi kulcsa az utastérben volt és a kicsi valószínű, hogy valamelyik gombbal bezárta az autót. Belülről utána azért sem tudta kinyitni, mert a gyerekzár sem engedte. A szakemberek a szülőket fokozott óvatosságra és figyelemre kérik a hasomló esetek elkerülése érdekében.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink