Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-26 11:22:00

DK: lehet, hogy Karácsony nem tudott a csalásról, de a stábja igen

Elképzelhető, hogy az MSZP-P főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely nem tudott a választási csalásról, stábja viszont igen. Erről beszélt a DK-s Gréczy Zsolt az ATV Start című műsorban.

Bejelentést tesz a DK választási csalás miatt

 

Magyar György valószínűleg elsőre nem ismerte az összes, az ügyhöz kapcsolódó tényt – ezt mondta Gréczy Zsolt az ATV Start című műsorban ara vonatkoztatva, hogy a DK bejelentést tett még hétfőn az előválasztást is lebonyolító Civil Választási Bizottság választási csalással kapcsolatban, ők ugyanakkor elutasították a bejelentést. A DK politikusa azt is elmondta, hogy pártja nagyvonalú lesz, és bár a csalás megtörtént, lezártnak tekintik az ügyet.

A DK több vezetője is beszélt Karácsony Gergellyel – folytatta – és SMS-eket is váltottak a felek, és a politikus szerint Karácsony Gergely azt írta, hogy leállítja, mindamellett, hogy elnézést kért. Mint mondta, „Karácsony Gergely stábja csinálta ezt a történetet, ezt pontosan tudjuk”. Gréczy szerint az is elképzelhető, hogy erről az MSZP-P jelöltje nem tudott, csak a stábja.

A kérdésre, hogy nem fáj-e a szíve, hogy a vasárnapi, reményteli politikai vita után jön ez az ügy, amely megint az ellenzéki „veszekedésről” szól, azt felelte: az előválasztás konfliktusokkal jár, a csalást pedig be kell jelenteni. Majd kiemelte: „több száz telefon ment ki így”, és csalással buzdítottak szerinte szavazásra. Az előválasztás intézményét egyébként fontos és hasznos innovációnak tartja, büszke arra, hogy több tízezren adták le voksaikat.

A közvélemény-kutatások szoros versenyt „mértek” Kálmán Olga és Karácsony Gergely között, az IDEA Intézetnél előbbi, a Závecznél utóbbi került első helyre. Gréczy elmondta, hogy a DK „büszke Kálmán Olgára”, két hét alatt profi újságíróból profi politikussá vált, aki felvázolt egy víziót, és abban is bízik, hogy megmaradnak a politikusi ambíciói abban az esetben is, ha nem ők nyernek. Majd kiemelte: fontos az is, hogy „a DK be fog állni a győztes mögé”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink