Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-25 11:10:00

Rendőrségi közlemény: így történhetett a Mom Sportközpontban a tűzeset

Budapesten a XII. kerületben, a Csörsz utcában a MOM Sportközpont tetején, egy használaton kívüli építményben eddig ismeretlen okból tűz keletkezett. A tűzesetben egy 8 éves gyermek életét vesztette.

Rendőrségi közlemény: így történhetett a Mom Sportközpontban a tűzeset

A nyomozás során beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján a nyomozók megállapították, hogy a tűzesetet megelőzően három testvér a közeli parkban játszott és miközben a felügyeletüket ellátó édesanyjuk egy közeli boltba ment vásárolni, közülük kettő, egy 11 éves fiú és egy 8 éves kislány a MOM Sportközponthoz ment. A gyerekek a sportközpont lezárt tetejére felmentek, majd a tetőn lévő használaton kívüli faházba annak ablakán keresztül bemásztak és ott tüzet okoztak.

Az építményből gyorsan terjedő tűz elől a 11 éves fiú és a 8 éves kislány megpróbált kimenekülni, azonban a 8 éves kislány az épületben rekedt és életét vesztette. Testvérét, a 11 éves fiút a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol a nyomozók az esettel összefüggésben meghallgatták.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a tűzeset bekövetkezéséért harmadik személy büntetőjogi felelőssége ez idáig nem merült fel - olvasható a rendőrségi közleményben.

Az ügyben érintett édesanyja megrázó sorokkal búcsúzott kislányától, a baleset részleteiről itt olvashat bővebben.

atv.hu

További belföldi híreink