Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-25 07:53:00

Tarlós cikke a Magyar Nemzetben: Rólam fognak szavazni, nem a miniszterelnök úrról

Harmincéves politikai pályafutása alatt senkitől nem kapott utasításokat, Budapesten kilenc év alatt egyetlen korrupciós botrány sem volt, az ellenzéki előválasztási ceremónia választásnak álcázott marketingtevékenység, októberben róla fognak szavazni, “nem a miniszterelnök úrról”, Kálmán Olga és Karácsony Gergely közlekedéssel kapcsolatos ígéretei pár hónap alatt csődbe vinnék a BKV-t - ezek a legfőbb megállapításai Tarlós István főpolgármester nyílt levelének, ami a mai Magyar Nemzetben jelent meg.

Tarlós cikke a Magyar Nemzetben: Rólam fognak szavazni, nem a miniszterelnök úrról

Tarlós István egy egyoldalas nyílt levelben írta le a Magyar Nemzetben az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztásról a véleményét, ebben bírálja Kálmán Olgát és Karácsony Gergelyt, sorra veszi az ígereteiket, amiket nem tart kivitelezhetőnek, sőt...

Írását a főpolgármester annak megállapításával kezdi, hogy az ellenzék számára “most éppen Budapest a tét. Az ellenzéknek ez presztízsügy. Szubsztanciája pedig az önkontroll nélküli hatalomvágy”. “Még ez sem tilos, csak az a baj, ha valakik elvakultságukban már nem ismernek határt, és a szakmai ismereteket, a realitást ezzel szemben túlzottan figyelmen kívül helyezik. Abban bízva, hogy az emberek úgyis alulinformáltak és feledékenyek” - írja.

Tarlós István elöljáróban “képtelen szamárságnak” minősíti azt a vele kapcsolatos közkeletű ellenzéki vádat, hogy nem önálló, csak egy statiszta, Orbán Viktor irányítja. Hogy ez nem így van, azt szerinte “épp a Fideszben tudják a legjobban”.  Nem a Fidesz tagja, 30 éves politikai pályafutása alatt soha nem volt „keresztapja”, és senkitől nem kapott utasításokat - írja. “Meg lehet barátkozni a gondolattal, hogy Kálmán Olga vagy Karácsony sokkal kevésbé önállóak Gyurcsány árnyékában. Nemrég bizonyosodott be, hogy Karácsonyra még saját zuglói testületében sem hallgatnak a szövetségesei” - állítja.

Ezzel összefüggésben leszögezi, hogy októberben ő róla fognak szavazni, “nem a miniszterelnök úrról”. “Arról pedig nem érdemes vitába bocsátkozni, hogy Kálmán vagy Karácsony majd bemászik a  Karmelitába, és delejezi Orbán Viktort” - illusztrálja például annak a valószínűtlenségét, amit Kálmán Olga többször is kijelentett, hogy fog ő még tárgyalni Orbán Viktorral.

Az ellenzéki előválasztásról Tarlós István  leszögezi, hogy az nem az ő mérkőzése. Azt, hogy ő ebben a vitában nem vesz részt, azzal világítja meg: most küzdjön meg azért, hogy aztán saját maga ellen állhasson ki?

Az ellenzéki előválasztás állítása szerint “nem  a választás törvényes szabályai szerint történik”, közjogi értelemben nem is minősül választásnak. “Nekem mindegy, melyik induló nyer, de ettől függetlenül az egész dolog egy választásnak álcázott marketingtevékenység” - fogalmaz a cikkében. Tarlós István azt hangsúlyozza: a vitában megpróbálják az országosan imamalomszerűen ismételgetett korrupciós vádjaikat a fővárosra is rávetíteni, miközben Budapesten 9 év alatt egyetlen korrupciós botrány sem volt.

Szerinte “a teljesen érdektelen, vitának nem is nevezhető vitákból” kiderült: a jelöltek programjai nem is összeegyeztethetőek, Karácsony Gergely mint zuglói polgármester tagja a Fővárosi Közgyűlésnek, “de 2018-ban például összesen 18 másodpercet (!) szólalt fel a jegyzőkönyvek tanúsága szerint” - írja Tarlós István - megemlítve a zuglói parkolási botrányt, “az önmaga által piszkos alkunak nevezett szerződés rabszolgai engedelmességgel történő aláírását” is,

Kálmán Olgáról pedig azt írta, hogy láthatólag fogalma sincs az önkormányzati rendszer működéséről.

“A legnagyobb probléma velük az, hogy a választókat kiskorúnak nézve, esetleg (ami valószínű) nagyfokú ismerethiánnyal küszködve a lehetőségek határát messze meghaladó, ab ovo teljesíthetetlen ígéretek valóságos özönét zúdítják a gyanútlan polgárokra” - állítja cikkében a főpolgármester, kiemelve: olyan ígéretek ezek, amelyeknek betartását súlyos pénzügyi korlátok és hatályos törvények is előre jól láthatóan kivitelezhetetlenné teszik.

Röviden szólva egyszerűen becsapják az embereket, egyszersmind bántó felkészületlenséget árulnak el - állítja Tarlós István. “Nem hiszem, hogy bizonyításra szoruló állítás lenne például, hogy egy ellenzéki főpolgármester csettintésére nemigen fog a kétharmados parlamenti többség futószalagon törvényeket módosítani” .

Aztán példákat sorol “az ellenzéki ígérgetések képtelenségeinek hosszú sorából” a BKV-buszok, lakások, ingatlanadó, közlekedés témakörében Kálmán Olga vagy Karácsony Gergely által tett vállalások, programpontok megvalósíthatóságát, realiását cáfolva.

A főpolgármester állítja: Kálmán Olga és Karácsony Gergely közlekedéssel kapcsolatos ígéretei pár hónap alatt csődbe vinnék a BKV-t, és még Puzsér Róbert sem mondott "akkora dőreségeket", mint ők. Majd felsorolja az általa irányított főváros eddig megvalósított/elért eredményeit, és a tervezett nagy fejlesztési projekteket.

Tarlós István nyílt levelének utolsó mondata úgy hangzik: “Fogalmam sincs, hogy ezekkel a jelöltekkel miről lehetne vitatkozni”.

Ajánlom

További belföldi híreink