Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-25 20:43:00

Még egyszer szólt Önökhöz Kálmán, Karácsony és Kerpel-Fronius

Kálmán Olga, Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége kedd este.

Óriási dolog, hogy majdnem 60 ezer ember részt vett az előválasztáson. Erről Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este. A műsornak az előválasztáson részt vevő mindhárom főpolgármesterjelölt a vendége volt.

Karácsony saját elmondása szerint nagyon élvezte az előválasztási kampányt, amelyben elfáradt. Hétfőn beszámolója szerint mind a 23 kerületet bejárta. Saját magát mindenképpen a győztese vagyok ennek a folyamatnak, mivel 2013 óta szorgalmazza az előválasztást. Szerinte nem volt kis dolog megszervezni a folyamatot, amely visszahozza a demokratikus szellemet Budapestre.

Kálmán Olga szerint a vasárnap az ATV-n megrendezett előválasztási vita fontos fordulópont volt az előválasztás folyamatában. A DK által támogatott főpolgármesterjelölt a műsorban elmondta: a mai Budapesten sok mindennek nincs gazdája, és rengeteg dolog van, amelyért a főváros és intézményei nem vállalnak felelősséget. Példaként Kálmán Olga

- a fővárosi egészségügyi intézményeket

- és a szemétszállítást

hozta fel. Szerinte nem lehet hatalmi kérdés a főváros és a kukaholding közötti elszámolás kérdése.

Kálmán Olga szerint Tarlós Istvánnak a mai Magyar Nemzetben közzétett nyílt levele arról tanúskodik, hogy a főpolgármester lerázza magáról a felelősséget, ami a városvezetéssel jár. A DK által támogatott főpolgármesterjelölt úgy véli: Budapest főpolgármestere nem teheti meg, hogy ne szólaljon meg azzal kapcsolatban, ami az MTA és a CEU körül zajlik.

Ma nincs áttekinthető rendszer a fővárosban az önkormányzati bérlakásállománnyal kapcsolatban – erről már Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármesterjelöltje beszélt az Egyenes beszédben. Kerpel-Fronius azt mondta: elsőként a leendő momentumos polgármesterekkel közösen térképezik fel az adott kerületek bérlakásállományát, és bíznak abban, hogy az ellenzéki, később pedig a kormánypárti kerületi polgármesterek is csatlakoznak hozzájuk ebben.

Kerpel-Fronius szerint kétségtelen, hogy a bérlakásprogram felviszi az ingatlanárakat, ám úgy véli: az ősszel induló ötéves ciklusban 4-5000 lakásba kerülhetnek új bérlők. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a fővárosban minden kilencedik lakás üresen áll.


Ezeket „ki kell fehéríteni”, és el kell érni, hogy bekerüljenek a legális bérlakás-piacra. Hozzátette: meg akarja regulázni az Airbnb-t is. Szintén szabályozásra szorul szerinte a bulinegyed működése – itt a Momentum jelöltje, ahogy fogalmazott, élhető kompromisszumokat akar.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink