Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-25 10:23:00

„Bágyadtan bejelentette”: Tarlós visszaszólt Kálmán Olgának

A főpolgármester közölte: ő nem állított le panelprogramot, nem is állt volna módjában.

„Bágyadtan bejelentette”: Tarlós visszaszólt Kálmán Olgának

Kálmán Olga tegnap bágyadtan bejelentette: "Tarlós István leállíttatta a panelprogramot". A "panelprogram" szakmai kifejezés, mai időkben a panelos épületek energiatakarékosságra törekvő felújítását (szigetelés, nyílászárók, homlokzatok) jelenti. Állam által támogatott projektek, melyeket a társasházak kezdeményeznek, és ezek jelenleg is folynak. Bizonyosan nem állítottam le ilyeneket, annál is kevésbé, mert nem is állt volna módomban- közölte ma Tarlós István.

A főpolgármester közleményéből kiderül: a több mint 900 ezer budapesti lakásból összesen 1200 van Fővárosi Önkormányzati tulajdonban, jellemzően azok sem emeletes panelházakban.

„A panelos társasházakban egyébként is általában a budapesti önkormányzatok kisebbségben vannak, azaz nincsenek döntési helyzetben”.

Tarlós úgy fogalmazott: „Kálmán asszony környezetében valaki arra emlékezhetett, hogy egyszer (nem tudom hol) egy ember kitalálta, (nem tudom miért) hogy a tízemeletes panelos épületek felső két szintjét le kellene bontani. Megakadályozni ezt sem tudtam volna, de egy kérdésre válaszolva azt a véleményt mondtam, hogy ha statikai szempontok nem indokolják, akkor értelmetlen, mert ettől nem nőne, hanem csökkenne a lakásszám”. A főpolgármester hozzátette: „Ha ez panelprogram? Ha ez leállítás?”

atv.hu

További belföldi híreink