Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-24 21:38:00

Rengeteg kérdés lengi körül a Viking Sigyn vizsgálatát

Még nem sikerült azonosítani a Duna csepeli szakaszán hétvégén talált holttestet, így nem tudni, hogy a május végén elsüllyedt Hableány újabb áldozata került-e elő. Közben ismét Budapestre érkezett a Viking Sigyn szállodahajó, amely elsüllyesztette a kirándulóhajót. Az elhunyt matróz családjának jogi képviselője a hajó zár alá vételét kezdeményezte.

Rengeteg kérdés lengi körül a Viking Sigyn vizsgálatát

A Hableány roncsait már csaknem két hete kiemelték a Dunából, de a Margit hídnál még most is minden a 28 halottat követelő tragédiára emlékeztet. A rendőrség a hétvégén egy újabb holttestet talált, ezúttal a Duna csepeli szakaszán.

Az ATV Híradó megkeresésére annyit közöltek, hogy szombat este érkezett bejelentés, de a holttestet még nem sikerült azonosítani. A hatóságok a hajó két további áldozatának maradványait továbbra is keresik.

Csaknem egy hónappal a Margit hídnál történt tragédia után most először érkezett Budapestre a Viking Sigyn szállodahajó.

A két másik Viking hajó közé kikötött jármű orrán még mindig látszanak a sérülések. Magyar György szerint a balesetet okozó hajó szabad mozgása nem nyugtatja meg a tragédia áldozatainak hozzátartozóit.

Az elhunyt matróz családjának jogi képviselője elmondta: hivatalos úton tervezik a Közlekedésbiztonsági szerv megkeresését, amely köteles önálló vizsgálatot végezni az ilyen nagyon súlyos vízi balesetekkel összefüggésben.

„Azt szeretnénk megtudni, hogy mi lett a vizsgálati eredmény, vagy ha ez még nem történt meg, és itt van a hajó valóban Budapesten, akkor most lehet zár alá venni és minden elmaradt vizsgálatot befejezni”

– mondta az ügyvéd.

A Hableány balesetében elhunyt hajóskapitány családjának jogi képviselője is hasonlóan gondolkodik. Gulyás Krisztián úgy véli „példátlan volt az, hogy ez a hajó elmehetett ilyen nagyon rövid időn belül.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz a Margit hídnál elsüllyedt Hableány sorsa. Erről még a tulajdonosokat sem értesítették. Az azonban feltételezhető, hogy amennyiben a felújítás mellett döntenek, az itt, a mögöttem látható újpesti hajójavítóban fog megtörténni.

Hajóbaleset: Újra Budapesten a Viking Sigyn

atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink