Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-24 12:50:00

Publicus: Az előválasztás győztesének bele kell marnia a Fideszbe

„Példaértékű” volt az ATV-n futó vitaműsor, amely minden félnek jót tett Pulai András szerint. A Publicus Intézet stratégiai igazgatója szerint fontos, hogy az ellenzéki főpolgármester-jelölt kormánypárti szavazókat is meg tudjon szólítani, amelyre szerinte – kutatásra hivatkozva – Karácsony Gergelynek van a legnagyobb esélye.

Az előválasztás győztesének célja az is, hogy a Fideszbe egy kicsit „belemarjon” és néhány százalékpontnyi Fidesz-szavazót elhozzon – ezt mondta a Publicus Intézet stratégiai igazgatója az ATV Start című műsorban. Pulai András szerint a vasárnap esti ATV-n futó vitaműsor „példaértékű” volt, szakmai alapon vitáztak és nem egymást pocskondiázták a jelöltek, miközben érdemi felvetések hangzottak el. Kiemelte, hogy összességében ez a felek, az előválasztás intézménye és az ellenzék érdekét is szolgálta.

Pulai azt is hozzátette, hogy szükséges a Fidesz-szavazók megszólítása, majd emlékeztetett: készítettek egy kutatást, amelyben felmérték, hogy egy főpolgármester-választáson milyen eredményt érne el Karácsony Gergely, vagy Kerpel-Fronius Gábor. Előbbi szerinte már elérné azt a politikai múltjával, hogy néhány százalékpontnyi Fidesz-szavazó átszavazna, míg a többiek ezt még nem érték el.

Az igazgató nem vállalkozott arra, hogy megnevezze a vita nyertesét, inkább elmondta, kinek mi lehetett a célja és ezt mennyire sikerült teljesítenie. Előre leszögezte, hogy a kutatások alapján ez a harc Karácsony Gergely és Kálmán Olga között dőlhet el, a Momentum jelöltje pedig érdemben nem juthat majd szerephez, ugyanakkor felkerült a térképre, mint „várospolitikus”.

Karácsony Gergelynek szerinte az lehetett a célja, hogy kidomborítsa a „szakmai tudását”, addig Kálmán Olga célja szerinte az lehetett, hogy elfedje az ilyen típusú rutintalanságokat. Pulai szerint elképzelhető az is, hogy Karácsony Gergely higgadtsága több emberhez tudott eljutni. Majd megjegyezte, hogy bár volt már példa bizonyos dealek felrúgására az előválasztásban, nem tudja elképzelni, hogy a jelenlegi szereplők valamelyike is ráindulna az előválasztás nyertesére, ha a szavazók létszáma nem éri el az 50 ezret.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink