Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-24 13:03:00

Pokorni: Az ellenzéki pártokból és a Fideszből kiábrándultak tértek át a Momentumhoz

A 12. kerület fideszes polgármestere az ellenzéki előválasztásról is elmondta a véleményét. Szeretné, ha a megválasztott jelölt praktikus ügyként fogná fel, mi történjen a fővárossal. Tarlós szerinte nem becsüli le ellenfeleit, egy jó politikus pedig nem is dőlhet hátra, ha 8-10 százalékkal vezet.

Akik kiábrándultak az ellenzéki pártokból és a Fideszből, azok tértek át a Momentumhoz- mondta az ATV Start műsorában az EP-választásra vonatkozó kérdésre Pokorni Zoltán. A 12. kerület fideszes polgármestere az ellenzéki előválasztási küzdelemről is elmondta a véleményét. 

Új fejlemény az előválasztása, jegyezte meg, és reményét fejezte ki, hogy találnak olyan felkészült politikust, aki tud tenni valamit a főváros ügyében. Kálmán Olgával kapcsolatban Pokorni azt mondta: a média ismertséget nagyon nehéz átváltani politikai támogatottsággá. Azt szeretné, ha olyan politikust választana az ellenzék, aki nem ideológiai, érzelemittas, nagypolitikusi küzdelemként fogja föl, hanem olyan praktikus ügyként, hogy mi történjen a fővárossal, jelentette ki. 

A kérdésre, hogy szerinte van-e félnivalója Tarlós Istvánnak Kálmán Olgától, a polgármester azt válaszolta, a politikában nem lehet biztosra menni, de egy jó politikus nem dől hátra, ha 8-10%-kal vezeti a közvélemény-kutatást, és ő Tarlóst úgy ismeri, aki nem becsüli le az ellenfeleit. 

A műsorban Pokorni Zoltán beszélt arról is, hogy Hegyvidék önkormányzata fogyatékkal élőket foglalkoztat az éttermében, melyet a Kék Madár alapítvány nyitott meg, "Ízlelő" néven. A polgármestere elmondta, hogy Szekszárdon már működik ilyen étterem, leutaztak tájékozódni, és látták, hogy nagyon jól működik, ezért döntöttek úgy, hogy követik a példát. Mészáros Andreától tudja, aki vezeti ezt az éttermet, hogy külföldön elég sok helyen látni éttermekben, boltokban fogyatékkal élőket dolgozni, míg Magyarországon sokkal elszigeteltebben élnek. Pokorni említette, hogy Magyarországon minden ötödik családban él fogyatékkal élő ember.

Azt is megtudtuk, hogy a Hegyvidék önkormányzatának van egy felnőtt napközi otthona is, ahol több ilyen hátrányos helyzetű ember él, és elsősorban onnan toboroztak dolgozókat, de a város más részéből is alkalmaztak összesen kb. 20-30  fogyatékkal élő embert, akik önálló életet tudnak élni. Ez egy olyan menza, folytatta a polgármester, ahová nem csak az önkormányzati dolgozók járhatnak enni, hanem bárki a városból is betérhet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink