Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-24 17:37:00

Márki-Zay: a testi fenyítésnek szükségét érzem

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester a helyi Radio Color családi magazinjában, a Kilincsben beszélt apaságról, családról és gyereknevelésről. Itt fejtette ki nézeteit arról, hogy van, amikor a gyerekek testi fenyítése szükséges lépés.

Márki-Zay: a testi fenyítésnek szükségét érzem

„Egy nagyon jó barátom nálam volt egy gyermekével, egy későn született gyermekről van szó. Fél óráig mondta a gyerekének, hogy már indulunk, már megyünk, gyere, és a gyerek nem megy, és nem történik semmi. Hát ugye, hét gyermeknél ilyen nincs, mert ugye akkor soha nem mennénk el sehova. Másrészt amikor végül összeszedték, cipőt felhúzták és távoztak, én egy jó idő elteltével, egy húsz perc, fél óra múlva, kinéztem az ablakon, és látom, hogy ott áll az autójuk. S kimentem megkérdezni, mi a gond, és a gyerek nem volt hajlandó bekötni magát. Hát, nah ilyen nem fordulhat elő.”

A hódmezővásárhelyi polgármester ezután a gyerekveréssel kapcsolatos rossz magyar törvényi szabályozásáról beszélt, majd egy kanadai példát is behozott:

„A magyar szabályozás, azt gondolom, túl szigorú, és egyáltalán nem tartják be. Ez egy teljesen tipikus magyar hozzáállás a törvényekhez is. Magyarországon teljesen betarthatatlan törvények vannak, és nem is tartatja be senki. És aztán persze, ha a hatóság zaklatni akar valakit, akkor mindig lehet ráfogni, hogy nah ő nem, neki nincs ez, neki nincs az. Kanadában egy ideig próbálkoztak azzal, hogy ezt a teljes, a fenyítésnek a teljes elutasítását iktatták törvénybe, és ezt megváltoztatták utána, és természetesen nagyon szigorúan szabályozva: a gyermeket semmilyen külsérelmi nyom nem érheti, nem lehet a fején ütni, nem maradhat nyoma, csak nyitott kézfejjel, satöbbi, hogy nagyon pontosan, korrekten le van szabályozva, hogyan lehet fenyíteni a gyereket. És én azt gondolom, ez a helyes út, és ezt be is tartatják.„

További részletek itt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink