Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-24 17:52:00

Ismét gyújtóléggömbök okoztak tüzeket Izraelben

Egyhetes szünet után ismét gyújtóléggömbök okoztak tüzeket a Gázai övezet határvidékén, Izraelben - jelentette a közszolgálati rádió hétfőn.

Ismét gyújtóléggömbök okoztak tüzeket Izraelben

Az Izraelben "léggömbös terrornak" nevezett gázai akciók nyomán hét helyen - településeken, mezőgazdasági művelés alatt álló földeken és természetvédelmi területeken - gyulladtak tüzek.    

Az egyik hétfői gyújtogatásban egy emlékmű is megsérült, amelyet egy helikopter-szerencsétlenségben elhunyt katona emlékére emeltek. Egy másik léggömb egy víztározó környékén okozott anyagi károkat.    

Jeruzsálem a múlt héten ismét engedélyezte a léggömbökben lévő héliumgáz beszállítását a Gázai övezetbe, mert az orvosi eszközök működtetéséhez is szükséges.    

A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet hétfőn emlékeztetett arra, hogy a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet a múlt héten a villamosenergia és az ivóvízellátás javítását, az árucikkek behozatalának növelését és a foglalkoztatás bővítését tervezte az Izraellel megkötött megállapodások nyomán.    

A Gázai övezetben tavaly tavasz óta indítanak tüzet okozó eszközökkel felszerelt léggömböket és papírsárkányokat Izrael felé.

atv.hu

További belföldi híreink