Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-23 20:25:00

Összecsapott Kálmán Olga, Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor - percről percre

Folyamatosan frissülő hírek!

Az ATV megszervezte és élőben közvetítette az ellenzéki főpolgármester-jelöltek előválasztási vitáját ma este 20:25-től. Az atv.hu percről percre követte az eseményt.

 • Itt visszanézhetik az adást

  június 24.hétfő 00:00

 • Személyes tapasztalata a kampánynak

  június 23.vasárnap 22:06

  Ez az utolsó körkérdés a jelöltek felé.

  Karácsony Gergely szerint az volt a legfőbb, hogy az emberek szeretik a demokráciát. Le a kalappal, hogy ilyen sokan megmozdultak- teszi hozzá. Bármelyikünk lesz a győztes, a másik kettőre biztos számítani fog- mondja még Karácsony Gergely. 

  Kálmán Olga szerint teljesen egyértelmű, hogy közöttük viták nincsenek, csak hangsúlybeli különbségek, melyeket össze lehet csiszolni. Az előválasztás végén pedig azért fognak dolgozni, hogy a győztes a legnagyobb eséllyel induljon Tarlós ellen- mondja a DK jelöltje.

  Kerpel-Fronius Gábor szerint, aki megnyeri az előválasztást, azt a másik kettő biztos felhívja majd, miben segítheti a kampányát. Mint mondja, örömünnep volt neki is az előválasztás, hogy a sok összefogás kísérlete után végre van egy olyan, amiben budapestiek szavazhatnak, ki legyen az ellenzék jelöltje. A Momentum jelöltje hozzáteszi: neki személyesen is nagyon jó élmény volt előlépni a rivaldafénybe, ezért arra bíztat mindenkit, hogy merjenek a tehetségükkel előlépni és tenni az életükért. 

 • Kálmán Olga

  június 23.vasárnap 22:02

  következik. A DK jelöltje szerint mindenki biztos lehet benne, hogy nem fog pártpolitikusként mozogni, ha főpolgármester lesz. Hogy lehet, hogy az első májusi eső újabb több ezer kátyút üt az állítólag jól karbantartott utakon? -teszi fel a kérdést. Hogy lehet, hogy az első júniusi zivatar, amely megrongálja a fákat és másnap a tűzoltók levágják, de öt nap múlva azok még mindig ott vannak? Ki nem vitte el? Ki nem szervezte meg? Ebben a városban hol van az odafigyelés?- teszi fel.

  Azt mondja, egyvalamit nagyon megtanult családanyaként, dolgozó nőként: a család életét meg kell szervezni. Én meg fogom szervezni mindannyiunk közös életét, meg fogom szervezni, hogy 5 percen belül időpontot kapjak, 15 percen belül patikát találjak, 25 percen belül derüljön ki, milyen szakorvosi ellátásra van szükségem- szögezi le. Kéri, hogy azért szavazzanak rá az előválasztáson, hogy az oda nem törődömséget személyesen vethesse októberben Tarlós István szemére.

 • Karácsony Gergely

  június 23.vasárnap 21:58

  húzta a 2-es számot, aki szerint nem az ellenzék jelöltjét keresik, hanem mindenkinek alternatívát akarnak adni, aki a városban változást akar. Nem csak Tarlós Istvánnal kell szerinte megküzdeni, hanem Budapest nagy problémáival is, emiatt is szükséges, hogy a jelölt a budapestiek jelöltje legyen. 

  Nagyon régóta és tudatosan készülök erre a feladatra- mondja Karácsony, aki szerint ő 5 éves kerületi polgármesteri tapasztalatával, melyet ellenszélben kellett végeznie, felkészült a feladatra. Tudom, milyen, amikor a 8. emeleten, kilakoltatás miatt öngyilkosságra készülő embert hogyan lehet visszahozni és lakást biztosítani neki- mondja. Tudja, milyen szembemenni a gazdasági lobbival, ami után azt üvöltik neki, hogy tudják, hova jár a gyereke óvodába. Szerinte ezek a csaták még elszántabbá tették őt. Arra kéri azokat, akik még nem szavaztak, éljenek az előválasztás lehetőségével.

 • Kerpel-Fronius Gábor

  június 23.vasárnap 21:55

  húzta az 1-es számot, így ő kezdheti. Azt mondja, szerinte az ellenzéki jelöltek között nem szakpolitikai vita van, azt az embert keresik, aki a legalkalmasabb Tarlós István kihívójának. Ő azt gondolja, ezt nem lehet baloldali belügynek tekinteni. A legfontosabbnak tartja, hogy túllépjenek a szekétáborok logikáján és létrehozzanak egy olyan szövetséget, amiben meg vannak szólítva azok, akik '98-ban a Fideszre szavaztak, és azok is, akik a Sétáló Budapest hívei. Ebbe a szövetségbe hívja a polgárokat a Momentum jelöltje. Hozzáteszi: pártja centrista, így neki erre nagyobb esélye van.

  Le kell győzni Tarlós Istvánt, meg kell szabadítani Budapestet a Fidesz-maffiától. Ehhez a baloldali, jobboldali és zöld szavazókra egyaránt szükség van!- közli Kerpel-Fronius.

 • Kortesbeszédek jönnek

  június 23.vasárnap 21:54

  2-2 percet kapnak a jelöltek.

 • Ha a kormány közbeszól...

  június 23.vasárnap 21:51

  Arra a kérdésre, hogy mi történik, ha ellenzéki lesz a főpolgármester és a kormány például megnyirbálná a főváros költségvetését emiatt, Kerpel-Fronius Gábor azt mondja, akkor ki kell járni, hogy először a Karmelita kolostorban kapcsolják le a villanyt. 

  Kálmán Olga szerint egy szint után nem teheti meg ezt egy csaknem kétmilliós várossal a kormányzat. Nem lehet mindvégig egy bűnös város. Budapesttel nem fogják megtenni, nem lehet megtenni- szögezi le a DK jelöltje. 

  Karácsony Gergely szerint sem teheti ezt meg a kormány, mert saját szavazótáborát is lenullázza. Nem egyszerűen egy erős vezetőre, egy erős városra is szükség van- teszi hozzá.

 • A főpolgármester

  június 23.vasárnap 21:46

  Karácsony Gergely szerint a mostani főpolgármester már rég elveszítette főpolgármesteri jellegét, mert a központi hatalom akaratát érvényesíti a budapestiek felett. Ezt kell szerinte megfordítani, és erről szól az előválasztás, hogy a budapestiek emberét megtalálják, aki a budapestiek akaratát képviseli a kormánynál. Budapest álljon a sarkára, válasszon egy vezetőt és ez az erős város erős lesz ahhoz, hogy ezt megtegye- vélekedett Karácsony. 

  Kálmán Olga szerint azért megmosolyogtató a kérdés, mert fel lehet tenni, hogy mit ért el egy kormánypárti főpolgármester a kormánnyal szemben az elmúlt 9 évben. Szerinte az állítólagos csatákat, amikről Tarlósék beszéltek, nem is lehetett látni. Mint mondja, ő nagyon bízik abban, hogy ősztől ellenzéki többségű testülete lesz a fővárosi önkormányzatnak. Kálmán Olga leszögezi: a főpolgármesternek nem főnöke a kormányfő, a budapestiek lesznek a főnökei. Parnteri viszony lehet közöttük- teszi hozzá.

  Kerpel-Fronius Gábor szerint oda kell állni a kormány elé azokkal a tervekkel, amiket a budapestiek szerint meg kell valósítani. Úgy véli, ehhez be kell vonni a lakókat, hogy kiderüljön, mi a fontos szerintük. Így lesz igazi mandátuma a főpolgármesternek. 

 • Lehet-e egy várost ellenzékiként kompromisszumok nélkül irányítani?

  június 23.vasárnap 21:46

  Ez a ma esti vita harmadik harmadának tematikája. 

 • Ingyen BKV 18 éves korig

  június 23.vasárnap 21:44

  Ez Kálmán Olga javaslata. A családokat segítené szerinte ez az intézkedés. 6 milliárd forintot szerinte ki tudna gazdálkodni a főváros, ha ezt bevezetnék. Karácsony Gergely hozzáteszi, teljesen egyetért a javaslattal. Úgy véli, a városnak érdeke, hogy minél többen közlekedjenek tömegkozlekedéssel.

 • Ingatlanadó

  június 23.vasárnap 21:40

  Karácsony Gergely javaslata volt, hogy a félmilliárdnál drágább ingatlanokat megadóztassák. Nagyon nehezen viselem el, hogy olyan az adórendszer, hogy aki minél szegényebb, annál többet adózik- közli az MSZP-P jelöltje. Szerinte a kerületi önkormányzatok ma is meg tudnák mondani, hogy hány ilyen ingatlan van náluk és az ezekből befolyó néhány milliárd forint nagyot segítene a lakhatási válság megoldásán. 

 • Évente 20 ezer ember jöjjön haza

  június 23.vasárnap 21:38

  Ez a Momentum egyik programpontja. Kerpel-Fronius szerint nemzeti érdek a fiatalok hazahozatala. Nem csak a több pénz, a folyamatos feszültségek, a szekértábor-logika miatt is sokan mennek el- vélekedik. Főpolgármesterként ehhez azt tudná hozzátenni, hogy a korrupciót csökkentsék, hogy olyan nagy vállalatokkal vegyék fel a kapcsolatot, melyek vonzanák haza őket- sorolja. 

 • Harc az önkormányzatiságért

  június 23.vasárnap 21:37

  Valóban botrány, hogy a fővárosnak ennyire kevés a ráhatása az egészségügyre- mondja Kerpel-Fronius Gábor a témáról. El kell indítani egy harcot az önkormányzatiság visszahódításáért- közli a Momentum jelöltje.

 • Időpontfoglalás, szűrőprogramok

  június 23.vasárnap 21:34

  A DK-s, időpontfoglalási javaslathoz a zuglói polgármester annyit tesz hozzá, hogy ehhez komoly eszközbeszerzések kellenek, melyeket már kerületi önkormányzatok elkezdtek finanszírozni. Beszél a szűrőprogramokról is, melyeket fejleszteni kellene, mivel sok betegséget és korai halált meg lehetne előzni, ha bizonyos dolgokat hamarabb észrevennének.

 • 9 tonna szén-dioxid

  június 23.vasárnap 21:31

  Kálmán Olga Budapest éves szén-dioxid kibocsátásáról beszél, ami 9 millió tonna. A legnagyobb szén-dioxid kibocsátó pedig az épületek fűtése- teszi hozzá. Kezdjük el koreszűsíteni a fővárosi épületek fűtését- javasolja. 

  Egyetért a felvetéssel Karácsony Gergely is, aki ki kellene tiltani a belvárosból bizonyos autókat, mivel emberek ezrei halnak meg idő előtt a légszennyezettség miatt.

 • Fél nap telefon

  június 23.vasárnap 21:30

  A DK főpolgármester-jelöltje szerint az az alpja az ötletnek, hogy ha már abba nincs beleszólás, hogy hány hétre, hónapra adják az időpontot, legalább ne kelljen fél napot telefonálgatni azért. 

 • Az egészségügy jön

  június 23.vasárnap 21:29

  Itt Kálmán Olga javaslata adja a témát, hogy 5 percen belül lehessen időpontot foglalni a rendelőkbe. 

 • Integrált bérlet

  június 23.vasárnap 21:27

  Kerpel-Fronius Gábor szerint a koncepció lenne a fontos. Úgy véli, Budapest költségvetése sajnos nem lesz több, ezért olyan eszközökhöz lehet csak nyúlni, mint a menetrendek összehangolása. Azt mondja, ha lenne integrált bérlet, amit lehetne tömegközlekedésre, Bubira, közösségi, elektromos autókra használni, az nagyon sokat segítene a közlekedés fejlődésének.

 • Alapvető filozófiai különbség van

  június 23.vasárnap 21:25

  Kálmán Olga szerint a parkolás tekintetében közötte és Karácsony Gergely között. Úgy gondolja, csak az szenved, aki használja a várost. A biciklisek életveszélyesen kerekezhetnek például a Margit-hídon. Szerinte nem járja, hogy egy várost sem megkerülni, sem áthajtani nem lehet rajta ingyenesen. Fel kell venni ezért a kapcsolatot az agglomerációs polgármesterekkel is. Ne büntessük csak az autósokat, vagy csak a tömegközlekedőket- mondja Kálmán Olga, aki szerint mindenki élni szeretne, csak senki nem teheti meg most, mert a jelenlegi vezetés nem végezte el a munkáját e területen az elmúlt években.

 • Budapest túlterhelt az autóktól

  június 23.vasárnap 21:20

  Ebben Karácsony szerint mind egyetértenek. Azt mondja, legfontosabb lenne meghosszabbítani a metrókat, hogy a város végpontjain lehessen P+R parkolókat kialakítani, így az agglomerációból érkezők ne terheljék belváros forgalmát, hanem hagyhassák ott az autóikat. Az MSZP-Párbeszéd jelöltje szerint ezzel együtt is drága a budapesti tömegközlekedés, ami kb. ugyanannyi, mint a bécsi, csak ott háromszor ennyit keresnek az emberek. 

  A közlekedési alapjövedelemről azt mondja, elvenni senkitől nem venne, mindenki kapna inkább. Akinek van ingyenes parkolásra jogosultsága, szerinte az is megkaphatná ezt a jövedelmet, ha bevállalja cserébe, hogy nem használja az autóját a belvárosban. Azt is el szeretnék élni, hogy az éves bérlet ára felére-harmadára csökkenjen. Óriási problémának tartja azt is a zuglói polgármester, hogy nem egységes a parkolási rendszer és hogy annak a bevételeit nem a közösségi közlekedés fejlesztésére fordítják. 

 • Jön a közlekedés

  június 23.vasárnap 21:20

  Karácsony Gergely ötletéről vitáznak a jelöltek, a közlekedési alapjövedelemről. 

 • Üres lakások: politikai okok a háttérben?

  június 23.vasárnap 21:16

  Karácsony Gergelynek szimpatikus a Momentum terve, de erős kétségei vannak a kivitelezhetőségéről. Úgy véli, mindenképp kell építeni bérlakásokat és a meglévőket fel kell újítani, vagy kötelezni kell a kerületeket arra, hogy adják bérbe az üresen állókat. Szerinte kizárólag politikai okai vannak annak, hogy ezek üresen állnak. Az Airbnb-ről azt mondja, szerinte is korlátozni kell, amíg emberek az utcán élnek, addig ne használják szállodának a lakásokat mások. 

 • A kerületekkel kell megbeszélni?

  június 23.vasárnap 21:14

  Kálmán Olga a kerületekkel beszélné meg ezt a problémát. Szerinte azt sem tudni pontosan, hány üresen álló önkormányzati bérlakás van. Tudja, hogy többségüket fel kellene újítani, de ez nem megspórolható a DK jelöltje szerint. 

  5 éven belül 10 ezer új bérlakásnak kell épülnie a fővárosban- jelenti ki Kálmán Olga. 

 • Az elszállt ingatlanárakról

  június 23.vasárnap 21:09

  kérdezi a műsorvezető Kerpel-Fronius Gábort, akinek az az egyik kampánytémája, hogy a budapestiek havi bérük maximum 30%-át költsék lakhatásra. Úgy véli, ehhez főpolgármesterként úgy tudna hozzájárulni, hogy növelné az önkormányzati bérlakás hányadot, és visszavezetne csomó lakást a bérletként hozzáférhető lakások piacára. Úgy véli, a mostani kormányzat inkább a tulajdonlást támogatja, lásd csok. 

  A hogyanra vonatkozó kérdésre azt mondja, meg kellene adóztatni az airbnb-s lakásokat. Ebből lehetne szerinte fejleszteni a bérlakásokat. A budapesti lakások közül minden 9. üresen áll, ezekre lakatlansági adót vetne ki, így vezetnék vissza őket a piacra és szerinte ez is lefelé hajtaná az albérletek árait. Harmadik intézkedése egy bérlakás-építési program lenne. Mint mondja, kötelezné a társasházak kivitelezőit, hogy az újonnan épülő lakásoka 30 százalákát eladják a piaci ár 50 százalékáért az önkormányzatoknak. Hozzáteszi: tudja, hogy ezzel a többi lakás ára emelkedhetne. 

 • Mi a legnagyobb probléma Budapesten?

  június 23.vasárnap 21:07

  A főpolgármester-jelölteknek egy grafikont mutat most Simon András, mely azt mutatja, mit tartanak a legfontosabb problémának a budapestiek. Eszerint a megkérdezettek 40 százaléka az egészségügyi ellátás nehézségeit, 15 százaléka a magas lakás- és albérletárakat, 12 százalékuk az utak állapotát, 10-10 százalékuk a dugókat és a közösségi közlekedés állapotát, 6 százalékuk pedig az erőteljes légszennyezettséget. 

 • Kinek melyik a kedvenc helye Budapesten?

  június 23.vasárnap 21:05

  Gyors körkérdést kapnak a jelöltek.

  Karácsony Gergelynek Zugló és a Városliget. Kálmán Olgának a Károly-kert, ahol nagyon sokat sétált a kisfiával. Kerpel-Fronius Gábornak a Római-part. 

 • Mi lenne az első intézkedés

  június 23.vasárnap 20:54

  amennyiben főpolgármesterré választanák őket. Erre kell a jelölteknek választ adniuk.

  A Momentum jelöltje azt válaszolja, elsőnek egy elszámoltatási biztost nevezne ki, és a legértékesebb fővárosi szerződéseket áttekintetné, ha valamelyik hátrányos, azt megpróbálná felmondani. Szeretne egy átláthatósági biztost is, amivel a jövőbeni szerződéseket segítené. Kerpel-Fronius harmadik intézkedésként az üres bérlakásokat mérné fel, hogy azzal a rászorulókat segíteni lehessen. 

  Kálmán Olga az egészségüggyel kezdené. Korábban már ismertetett programja szerint 5 percen belül lehetővé tenné, hogy szakorvosi rendelőbe lehessen időpontot foglalni, 15 percen belül legyen elérhető ügyeletes patika a főváros minden pontjáról, 25 percen belül pedig derüljön ki, hogy milyen orvosi segítségre van szüksége egy betegnek. A másik fontos terület szerninte a köztisztaság, naponta fel kell mosni az aluljárókat, hetente az utcákat. Utána a buszok lecserélése jönne, havi 10 db roncsderbi buszt elektromosra cserélne. Kicsavarná a parkolást a kerületek kezéből és megpróbálná elérni, hogy az készpénzmentessé váljon. Ingyenessé tenné a 18 éves kor alattiak számára a BKV használatát és azonnal megkezdené a 3-as metró klimatizálását is- teszi hozzá a DK jelöltje. 

  A kérdésre, hogy az 5-15-25-ből mit lehet első nap megvalósítani, Kálmán Olga azt mondja, haladéktalanul felvenné a kapcsolatot az Országos Mentőszolgálattal.

  Karácsony Gergely első három intézkedése az lenne, hogy a félmilliárdnál drágább ingatlanokra bevezetné a "Tiborcz-adót". Ezzel enyhítené a lakhatási válságot. Elkezdené a budapesti Nagy-erdő programot a Csepel-szigeten és csökkentené a diákok és felnőttek esetében is a BKV-bérletek árát. 

 • Mennyi pénzből gazdálkodhat most a főváros?

  június 23.vasárnap 20:53

  Kerpel-Fronius válaszol: 266 milliárd a bevétel és 380 milliárd a kiadás- mondja. A válasz helyes.

 • Mennyi pénzből gazdálkodhatott Budapest 2010-ben?

  június 23.vasárnap 20:52

  Kálmán Olga szerint 560 milliárdból. A helyes válasz 535 milliárd. 

 • A teljes magyar GDP hány százalékát termelik Budapesten?

  június 23.vasárnap 20:51

  Így hangzik Karácsony Gergely következő kérdése. A válasza: 35-40 százalék. A helyes válasz 36%.

 • Hány önkormányzati bérlakás áll üresen?

  június 23.vasárnap 20:50

  Erre Kerpel-Fronius Gábornak kell válaszolnia. Azt mondja, minden 9. A pontos válasz: 3900.

 • Melyik kerületnek van a legtöbb bérlakása?

  június 23.vasárnap 20:50

  Kálmán Olga: feltételezem, hogy az 5. kerületnek. A helyes válasz: 13. kerület.

 • Hány önkormányzati bérlakás van Budapesten?

  június 23.vasárnap 20:49

  Karácsony Gergely 2017-es adatra emlékszik, ami 41000 körül van, azóta szerinte ez csökkenhetett és ennek a többsége kerületi tulajdonban van. A válasz helyes.

 • Melyik kerületben átlagosan a legolcsóbb a parkolás?

  június 23.vasárnap 20:48

  Kerpel-Fronius Gábor nem tudja a választ, az Kőbánya lett volna. 

 • A fővárosiak hány százalékának van autója?

  június 23.vasárnap 20:47

  Kálmán Olga kapja ezt a kérdést. 60%-ot mond, a helyes válasz 36%. Kálmán Olga hozzáteszi: akkor beleszámolta a céges autókat is.

 • Hány fizető parkolóhely van Budapesten?

  június 23.vasárnap 20:46

  Karácsony Gergelynek kell válaszolnia. Azt mondja, hogy 40-50000 körül lehet. A helyes válasz: 112000.

 • Mennyibe kerül a diákok bérlete?

  június 23.vasárnap 20:46

  Ezt Kerpel-Fronius Gábornak teszi fel a műsorvezető, Simon András. A Momentum jelöltje 3500 Ft-ot mond, a helyes válasz 3450 Ft.

 • Mennyi a nyugdíjas havi bérlet?

  június 23.vasárnap 20:44

  Ez Kálmán Olga kérdése. A válasz: 3350 Ft, a helyes válasz pedig 3330 Ft. A 20 Ft a borravaló- teszi hozzá Kálmán Olga.

 • Mennyibe kerül egy BKV-vonaljegy?

  június 23.vasárnap 20:43

  Karácsony Gergely kérdése. A válasz: nagyon könnyű. 350 Ft egyenként, 300 tömbben és 450 a gépkocsivezetőnél- sorolja a zuglói polgármester.

 • Villámkérdések jönnek

  június 23.vasárnap 20:43

  Közlekedés, parkolás, lakhatás és városgazdálkodás témái jönnek.

 • Mi jut eszébe Tarlósról

  június 23.vasárnap 20:39

  Erről beszél Kálmán Olga, ugyanis a főpolgármester azt mondta, amikor a DK-s jelölt indulásáról kérdezték, hogy nem jut eszbe róla semmi. Kálmán Olga azt mondja, neki nagyon sok minden eszébe jut Tarlósról, például az utca mocska, az elvett egészségügy, az, hogy az oktatást kicsavarták a főváros kezéből, a tömegközlekedés.

  Karácsony Gergely azt mondja, hogyróla sok valótlanságot állított a főpolgármester az elmúlt hónapokban, akit ezért vitára is kihívott, de ő ez elől "elugrott". Most reméli, hogy az előválasztás győztesével le fog ülni vitázni.

  Kerpel-Fronius Gábor szerint egy bevett fideszes eszköz, hogy nem vitatkoznak a politikusaik, de szerinte ezzel az a baj, hogy így az emberek nem tudják meg, mit tennének a várossal, ha ők győznének.

 • Tarlósra reagálnak

  június 23.vasárnap 20:34

  Mint ismert, a főpolgármester azt nyilatkozta az ATV Híradójának a héten, hogy az ellenzéki oldalon előbb egy orvosi vizsgálatnak kellett volna megelőznie az előválasztást

  Kálmán Olga úgy reagált: ezt a fajta politikai nyelvet sosem fogom beszélni. Politikus leszek, városvezető leszek, a város érdekében fogok cselekedni, de nem pártpolitikai érdekek alapján- jelenti ki a DK által támogatott jelölt. 

  Karácsony Gergely úgy fogalmazott: Tarlós István folyamatosan olyan mélyre süllyed, hogy ha követni szeretnék, keszonbetegséget kapnának.

  A Momentum jelöltje szerint Tarlós annak a Fidesznek a jelöltje, aminek a vezetője most már többedik alkalommal túl gyáva ahhoz, hogy kiálljon vitázni.

 • Milyen képességek és tudás teszi alkalmassá a jelölteket?

  június 23.vasárnap 20:29

  Ez az első kérdés. Karácsony Gergely szerint aki csapatkapitánynak készül, annak érdemes bővíteni a tudását folyamatosan. Elmondja, hogy ő január óta készül erre a feladatra.

  Kálmán Olga válaszában azt mondja, hogy nem fog politikusként beszélni, továbbra is az emberek nyelvén akar megszólalni. Ezért nem fogja ellenfeleit alázni és gyalázni, vagy elhallgatni a mutyit. 25 éve készültem a politikából, közéletből, gazdaságból, várospolitikából, most pedig cselekedni szeretnék- szögezi le a volt újságíró.

  Kerpel-Fronius szerint ennek a városnak víziót kell adni, amihez kell tudni beszélni az emberekkel, be kell építeni a közös szándékokat Budapest irányításába. Én a munka világából jövök, jelenti ki a Momentum jelöltje, aki szerint van képessége arra, hogy megtalálja azokat az embereket, akikkel együtt tud dolgozni. Hozzáteszi: tud kompromisszumokat építeni és tud vitatkozni is nagyon komolyan, amikor szükség van rá. Ugyanakkor a média szempontjából még nagyon sokat kell fejlődnie, úgy véli. 

 • Ez a harmadik vitájuk

  június 23.vasárnap 20:26

  Karácsonyéknak, de az első, melyet országos tv közvetít.

 • Kezdődik a vita

  június 23.vasárnap 20:25

  A jelölteknek még két és fél napja van az előválasztás végéig.

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink