Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-23 11:38:00

Megtalálták a dunai hajóbaleset újabb áldozatának holttestét

A május 29-i dunai hajóbaleset újabb áldozatának holttestét találták meg vasárnap reggel Csepelen – értesült megbízható forrásból a 168 Óra.

Megtalálták a dunai hajóbaleset újabb áldozatának holttestét

A Hableány május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. 35-en voltak a Hableányon, 31 dél-koreai turista, két idegenvezető  és a kéttagú magyar személyzet. Biztosan mindössze hét ember élte túl a tragédiát, 26 ember meghalt, kettőt még keresnek.

Az újabb holttesttel kapcsolatban a 168 Óra megkereste az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatát, de még nem válaszoltak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vízirendőrei, a Készenléti Rendőrséggel, a Katasztrófavédelemmel, valamint a koreai tűzoltóbúvárokkal együttműködve a Duna fővárostól délre eső teljes szakaszán, mind a 215 kilométeren folytatják a keresést.

A BRFK vízirendőrei a keresést több hajóval, a Készenléti Rendőrséggel, valamint a Katasztrófavédelemmel együttműködve, szonárokkal, helikopterrel és drónnal megerősítve végzik. A keresést, egy koreai tűzoltó egység is segítette.

A keresőegységek mindvégig együttműködtek a folyó hullámterületét átvizsgáló parti egységekkel is.

atv.hu

További belföldi híreink