Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-23 12:10:00

Kálmán Olga: a főpolgármester és a kormányzat között nincs alá-fölé rendeltségi viszony

A DK által támogatott főpolgármester-jelölt szerint a főpolgármesternek el kell különülnie az adott kormányzattól, és a főpolgármesternek nem főnöke a kormányfő.

Kálmán Olga: a főpolgármester és a kormányzat között nincs alá-fölé rendeltségi viszony
Forrás: Facebook

Kálmán Olga interjút adott a 168 Órának. Úgy fogalmazott, hogy „a főpolgármester legfontosabb feladata az, hogy végre hitet adjon egy csaknem kétmilliós közösségnek. Mint ahogyan fontosnak tartjuk, hogy a magyaroknak legyen magyarságtudatuk, ugyanúgy a fővárosiak esetében én mindennél fontosabbnak tartom, hogy legyen Budapest-tudatunk.”

Azzal kapcsolatban, hogy milyen a kormányzat és a főpolgármester viszonya, azt nyilatkozta, „a főpolgármesternek el kell különülnie az adott kormányzattól, mert nincs köztük alá-fölé rendeltségi viszony. A főpolgármesternek nem főnöke a kormányfő.”

Tarlós Istvánról azt mondta, „a kormány irányába igazodási kényszerrel bíró főpolgármesternek nincs más hatásköre, csak bólogatni.”

A DK által támogatott főpolgármester-jelölt szerint, ha Budapest polgárai megválasztanak egy ellenzéki főpolgármestert, „akkor nem teheti meg a kormány, hogy ezt figyelmen kívül hagyja. Egy ekkora politikai legitimációt egyszerűen nem hagyhat figyelmen kívül egyetlen kormányfő sem. Nincs rendben, hogy egy ekkora város nem rendelkezhet az oktatási intézményeiről. Igenis, a főváros visszakéri a középiskoláit! Az általános iskolák kerületi fennhatóság alá tartoztak, de a több mint 200 középiskola feletti irányítási jogunkat visszakérjük!”

További részletek itt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink